Batman'da 15 bin çocuğa yüzme eğitimi

Batman'da 15 bin dezavantajlı çocuğa yüzme eğitimi verilerek yaz aylarındaki olası boğulma vakalarının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Haberler 11.07.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü Spor ube Müdürü Burak Eren, AA muhabirine, yaz aylarnda düük gelirli ailelere mensup çocuklarn, serinlemek amacyla Batman çayna girmesi dolaysyla zaman zaman boulma vakalarnn yaandn söyledi.

Boulmalar engellemek amacyla çocuklar havuzlara yönlendirmeyi kararlatrdklarn dile getiren Eren, ailelerle görüüp çocuklarn havuza göndermelerini istediklerini söyledi.

Bu kapsamda, yaz boyunca 15 bin dezavantajl çocua, olimpik havuzda yüzme kursu vereceklerini kaydeden Eren, havuzdan faydalandrdklar çocuklardan ücret alnmadn aktard.

çocuklar memnun

Yüzmeye gelen çocuklardan Muhammed Gider, daha önce serinlemek için Batman çaynda yüzdüünü belirterek, arkadalaryla havuzda yüzdüü için mutlu olduunu söyledi.

Mehmet Naim Yadran ise geçen yl Dicle Nehri sularnda serinlediini ifade ederek, Artk olimpik havuza geliyoruz. Buras çok güzel, arkadalarmzla eleniyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git