Batman'da 15 Temmuz şehitleri adına kütüphane açıldı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi tarafından, Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda yapımı tamamlanan, "Erol-Abdullah Tayyip Olçok Kütüphanesi" törenle hizmete açıldı.

Haberler 01.05.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminde 15 Temmuz ehitler Köprüsünde ehit olan Erol Olçok ve olu Abdullah Tayyip Olçok adna yapm tamamlanan kütüphane törenle hizmete açld.

Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf Batman ubesi tarafndan, Fatih mam Hatip Ortaokulu koridorunda oluturulan 15 Temmuz ehitler Soka içerisinde yapm tamamlanan, Erol-Abdullah Tayyip Olçok Kütüphanesinin açl törenine Erol Olçokun ei ve Abdullah Tayyip Olçokun annesi Nihal Olçok da katld.

Törende konuan Batman Valisi Ahmet Deniz, FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine kar gösterilen mücadeleyi hatrlatarak, Bugün buradaysak onlarn sayesinde buradayz. O gece hainler baarsalard bugün Suriyedeki gibi bir iç sava olacakt. dedi.

Olçok ise ehit ei ve olunun adnn Batmanda yaatlmasndan gurur duyduunu belirterek, kütüphanenin yapmnda emei geçenlere teekkür etti.

Konumalarn ardndan kütüphane hizmete açld.

Olçok, açln ardndan Batman Belediyesi Ahmet Günetekin Kültür Merkezinde düzenlenen, 15 Temmuz konulu konferansa konumac olarak katld.

Bölge illerine 15 Temmuz sonras geldiini ifade eden Olçok, bölgenin anlatld gibi terör bölgesi olmadn belirtti.

Siirte 3 kez geldiini, 300 kez daha gelebileceini dile getiren Olçok, Batmann da ayn ekilde olduunu aktard.

Olçok, dün akam oynanan Galatasaray- Beikta derbi maçnn ardndan kentte taraftarlarn sevinç gösterilerine deinerek, Bana, Bu sokaklarda kavga, gürültü de oldu, terör de oldu ama imdi mealeler yanyor. dediler. ifadesini kulland.

Olunun ehit olmasna ilikin duygularn paylaan Olçok, unlar kaydetti:

Abdullahn ehit olmas benim için sürpriz oldu. çünkü Abdullah tanyabileceiniz en konforuna dükün çocuktu, obezdi, inanlmaz derecede yemee dükündü. En vazgeçilmez olan ey candr ve çok ükür Abdullah vatan, millet ve ümmet uruna ondan vazgeçti. Olum bir canl bomba mant ile çkmamt o sokaa. Öleceini bilmiyordu. O yllarca içimizde kamufle olarak yaam, gerek din gerek ideoloji kamuflajyla içimize gizlenmi FETÖye kar tarafn belli etmek için çkmt sokaa.

Açl töreni ve konferansa Vali Ahmet Deniz, Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu ile örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git