Batman’da 50 yetim öğrenci Çanakkale'ye uğurlandı

Batman’da "103 Yıl Sonra Yeniden Kardeşlik için Çanakkale'deyiz" projesi kapsamında kentteki dezavantajlı 50 yetim öğrenci Çanakkale'ye uğurlandı.

Haberler 13.08.2018 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kardelik Birlii (TÜRKAB) tarafndan hazrlanan, Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesinin desteiyle hayata geçirilen 103 Yl Sonra Yeniden Kardelik için çanakkaledeyiz projesi kapsamnda kentteki dezavantajl 50 yetim örenci çanakkaleye uurland. TÜRKAB Batman l Bakan ehmus Temiz, belediye önünde düzenlenen uurlama töreninde, daha önce ihtiyaç sahibi dezavantajl örenciler ile Batman Üniversitesinde eitim gören yabanc uyruklu örencileri seçtiklerini bu kez de yetim örencileri çanakkaleye götürdüklerini söyledi.

çanakkalenin, kardeliin pekitirilmesindeki en önemli yer olduunu vurgulayan Temiz, Amacmz, çocuklarn dünyaya farkl bir açdan bakmalarn salamak, ülkemizin kilit tann neresi olduunu onlara göstermektir. Bu gençlerimiz oradan dünyaya ve ülkemize çok daha geni ve farkl bir açdan bakacak. Orada kardeliin ne anlama geldiini öreneceiz. Bu topran gerçek sahiplerinin kim olduunu Batmanlnn, Diyarbakrlnn, Hamalnn, Ciddelinin, Kosovalnn hiçbir farknn olmadn göstereceiz dedi.

15 Temmuz darbe giriiminin arkasndaki güçlerin bugün yeniden sahneye çktklarna dikkat çeken Temiz, unlar kaydetti: Bu kez de ekonomik sava balattlar. 103 yl önce çanakkalede nasl bunlar tarihin karanlklarna gömdüysek bugün de ayn ekilde bu hain er odaklarn tarihin derinliklerine gömeceiz. Dün olduu gibi bugün yine ayn senaryo sergileniyor ama biz 1915teki ruhu 15 Temmuzda nasl canlandrdysak bugün yine ayn ruhu yeniden çanakkalede canlandracaz.

Örenciler, l Müftü Yardmcs Ahmet Dursunun okuduu duann ardndan çanakkaleye uurland.

Ana Sayfaya Git