Batman'ı anaokulu öğrencileri Muğla'ya tanıtacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan proje ile Batman Muğla'ya tanıtılacak.

Haberler 05.01.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln kentlerin tantmna yönelik hazrlad Bayramn Altnda Ne Var Projesi 81 ilde hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Batmann tantm için seçilen 15 Temmuz ehitleri Anaokulu örencileri merkez ve ilçelerde ziyaretlerde bulundu. Karanfil snf da kent merkezinde bulunan Bat Ramandaki petrol üretim kuyularn gezdi.

Örencilerin merkez ve ilçelerde gezdikleri yerlerde çektikleri görüntüler ve yöresel ürünler Muladaki Küçük eyler Anaokulunda açlan Batman standnda tantlacak.

- Örencilerin ülkesini tanmas amaçlanyor

l Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran AA muhabirine yapt açklamada MEBin hazrlad projeyi Mulann Mentee Kaymakaml, Mentee Milli Eitim Müdürlüü, lçe Emniyet Müdürlüü, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü paydalnda yürüttüklerini söyledi.

Proje ile 15 Temmuz ehitleri Anaokulu örencilerinin öretmenleri eliinde ilçeleri gezerek elde ettikleri materyalleri Mulaya göndereceklerini dile getiren Kurtaran, Proje ile örencilerin ülkesini tanmas, toplum olma bilinci kazanmas, vatan sevgisinin gelitirilmesi amaçlanyor. dedi.

Kurtaran bu dorultuda örencilerin merkez ve ilçelere yönelik gezilere katldn anlatarak böylece örencilerin snf ortamndan uzaklaarak çevreyi tanm olduunu aktard.

Örencilerin gezme frsat bulduu Bat Ramandaki petrol kuyularn, yer alt ve yer üstü zenginliklerini yerinde görme, ülke ekonomisine katksn örenme frsat da bulduuna iaret eden Kurtaran, geziler kapsamnda elde edilen tantc materyallerin Mulaya gönderileceini belirtti.

Kurtaran, stantta sergilenecek ürünlerle kentin tantmnn yaplacan kaydetti.

Bat Raman Saha ve Yüzey Tesisleri efliine giden örenciler bin 300 metre derinlikte petrol çkarma çalmalarn görme frsat buldu. Ba teknisyeni Veysi Aslan da çalmalarla ilgili örencileri bilgilendirdi.

Öretmen Serpil Atmaca proje çerçevesinde örencileri ile düzenlenen gezilere katldklarn söyledi.

Merkezin yan sra Sason, Gercü ve Hasankeyf ilçelerinin de gezildiini dile getiren Atmaca, proje vesilesiyle ilin yan sra ilçelerin de tantldn aktard.

Atmaca, Muladaki örencilerin petrol ile ilgili bilgi sahibi olacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git