Batmanlı öğrencilerin hazırladığı proje; TEKNOFEST'te yarışacak

Batman'da Abdulcelil Candan Ortaokulu öğrencilerinin, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla geliştirdikleri "yardımcı pilot" adlı proje, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) finale kaldı.

Haberler 16.09.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Abdulcelil Candan Ortaokulu örencilerinin, trafik kazalarnn önlenmesi amacyla gelitirdikleri yardmc pilot adl proje, Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST) finale kald.

Abdulcelil Candan Ortaokulunda okuyan örencilerin gelitirdii proje, Gaziantepte düzenlenecek TEKNOFESTin finalinde yarmaya hak kazand.

Biliim teknolojileri ve yazlm dersi öretmeni hsan Fidan, projenin 6 ayda hazrlandn belirterek proje fikri ve gelitirilmesinde bütün katknn örencilere ait olduunu söyledi.

Projenin TEKNOFESTte finale kaldn belirten Fidan, Bu ayn sonunda düzenlenecek olan TEKNOFESTte hedefimiz birinci olmak ve kentimizi en iyi ekilde temsil etmek. dedi.

TEKNOFESTte yaracak

Alkol ve ar yükten kaynakl çok sayda trafik kazas meydana geldiini ifade eden Fidan, Projemiz sayesinde sürücü, arac çaltrd anda iki durum kontrol edilecek. Yük fazlas ve alkol kullanm var m? Bunlardan herhangi birisi varsa araç kendini otomatik olarak kilitleyecek, aracn hareket etmesini engelleyecek ve durumu da sürücüye bildirecek. Kaza halinde ise araç kazann yapld konumu ilgili yerlere gönderip yardm isteyecek. diye konutu.

Projede yer alan örencilerden Musab Aydnl da projelerinin TEKNOFESTte finale kalmasnn sevincini yaadklarn anlatarak, hedeflerinin birincilik elde etmek olduunu söyledi.

Örencilerden Rukiye Temiz ise insanlara faydal bir proje gelitirmenin mutluluunu yaadklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git