Bayrak" şiirini okudu

Mardin'de öğrenciler, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla kentteki Dara Antik Kenti, Kasımiye ve Zinciriye medreseleri ile tarihi konaklarda Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini seslendirdi.

Haberler 19.03.2019 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde örenciler, ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 104. yl dönümü dolaysyla kentin tarihi mekanlarnda Arif Nihat Asyann Bayrak iirini okudu.

Merkez Artuklu ilçesindeki Meydanba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri, ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 104. yl dönümünde ehitlere vefa amacyla kentteki Dara Antik Kenti, Kasmiye ve Zinciriye medreseleri ile tarihi konaklarda Bayrak iirini seslendirdi.

Daha sonra örenciler okulun bahçesinde ay yldz koreografisi oluturdu.

BAYRAK RN OKUDU

Okul müdürü Emin Duyan, yapt açklamada, örencilere vatan ve bayrak ruhunu hissettirmek için bu çalmay yaptklarn söyledi.

ehitlere vefa borçlarn ödemeye çaltklarn dile getiren Duyan, çocuklarmz iir okumak için çok istekliydi. Bu durum bizi sevindirdi. 104 yl geçmesine ramen bayrak ve vatan akn görmek bizleri mutlu etti. dedi.

Örencilerden Yusuf Açl, iiri Dara Antik Kentinde okuduunu belirterek, o anlar yaam gibi hissettiini kaydetti.

Edibe Özdemir de ehitleri anlamak için güzel bir çalma yaptklarn ifade ederek, bu çalmada yer almaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

rem Güzideolu da Ecdadmza baknca bu vatan ve bayrak için canmz verebileceimizi tekrar anladk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git