Bayraktar öğrencilerle!

Selçuk Bayraktar: Geliştirdiğimiz yeni uçaklarla muharebe sahasında bir devrim yaşanacak

Haberler 18.03.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selçuk Bayraktar: Gelitirdiimiz yeni uçaklarla muharebe sahasnda bir devrim yaanacak

Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakf Mütevelli Heyeti Bakan Selçuk Bayraktar, Batman Üniversitesinin düzenledii Milli Teknoloji Hamlesi söyleisi için kente geldi. Bat Raman Rektörlük konferans salonunda gerçekletirilen söyleiye Vali Hulusi ahin, Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, akademik ve idari personel ile örenciler katld. Gelecein mühendis adaylarna gelitirmekte olduklar Bayraktar TB3 insansz hava arac ve insansz sava uça Bayraktar Kzlelma ile ilgili bilgiler veren Selçuk Bayraktar, yarnn teknolojisine bugünden hazrlanarak son noktay yakalamann mümkün olduunu söyledi.

MUHAREBE SAHASINDA BR DEVRM YAANACAK

2005te Türkiyenin savunma sanayisinde büyük oranda da baml olduunu ve aradan geçen 15 ylda robot uçaklar olan Bayraktar Mini HA, Bayraktar TB2 SHA ve Bayraktar Aknc THA gibi milli platformlar ile bu alanda lider ülkelerden biri haline geldiini belirten Bayraktar, Biz, bugünün yarn deil yarnn yarn bugünden öngörüp çalarak, azami gayretle etikten ve ahlaktan ayrlmadan, misyonumuzu belirleyerek yola koyulduk. Siz de çalrsanz, dünyann en iyisini yapabilirsiniz. Hep buna inann. Baykar serüvenine yüksek teknoloji üzerine çalmalarla baladk. Nasl ve niye sorularn öne çkararak çalmalar yaptk. Asl olan tasarm, yazlm ve bilgidir. Biz tasarmlar hep özgün yaptk ve sistemleri milli olarak gelitirdik. Gelitirdiimiz yeni uçaklarn devreye girmesiyle muharebe sahasnda bir devrim yaanacak. Baykar, u anda dünyada en çok insansz hava arac ihraç etmi olan firma. Dünyada da, Türkiye alanda ilk üçte diyebilirim. 19 ülkeyle ihracat sözlemesi imzaland ve birçouna ihraç edildi diye konutu.

MUS 6 TON AIRLIINDA BR UçAK

Ülke gündemindeki yerli Muharip nsansz Uçak Sistemleri (MUS) hakknda da konuan Selçuk Bayraktar, unlar söyledi:

u an gelitirme faaliyetlerimiz devam ediyor. Kzlelmamz olan MUS yaklak 6 ton arlnda bir uçak. Bizim için kolay olan seçmemek, inancmz gerei bildiimiz dorudan gitmi olmak en büyük avantajmz haline dönütü. Biz yllarca terörle mücadele bölgelerinde askerlerimizle birlikte omuz omuza çalarak bu sistemleri en hzl ve seri ekilde gelitirmeyi hedefledik. Sahada askerlerle birlikte bu teknolojiyi gelitirmi olmak dünyann en iyisini yapmamz salad. Uçan arabalar için de dünyada çok fazla giriim var. Bugün halihazrda ortaya çkm bir ürün yok ama tüm bu teknolojik gelimenin, bizim de insansz hava arac serüvenin geldii nokta olarak ismini Cezeri koyduumuz akll uçan arabalara doru gittiini söyleyebiliriz. Nasl ki cep telefonlar hayatmza girdii günden beri says hiç azalmad, artarak devam ettiyse benzer ekilde bu akll dronlarn adm adm hayatmz kolaylatracak ekilde geleceini görüyoruz. u anda insansz hava araçlar deyince savunma sanayisi akla geliyor. Bütün yüksek teknolojinin temelinde savunma sanayiini görüyoruz. Mesela internet sadece askeri alanlarda kalacak olsa çok daha etkisiz, bugün olduu gibi bütün dünyay ilgilendiren bir unsur olarak hayatmza girmeyecekti. Ne zaman ki sivil sahaya gidiyor o zaman çok daha büyük bir etkiyle hayatmza tesir ediyor.

Ana Sayfaya Git