Beceri atölyesi!

"Umuda Pedal Ekibi"nin topladığı bağışla TEGV Mardin Savur Öğrenim Birimi'nde oluşturulan tasarım ve beceri atölyesinin açılışı yapıldı.

Haberler 30.09.2019 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Umuda Pedal Ekibinin toplad bala Mardinin Savur ilçesindeki Türkiye Eitim Gönüllüleri Vakf (TEGV) Mardin Savur Örenim Biriminde oluturulan tasarm ve beceri atölyesi açld.

TEGV bünyesindeki, bisiklete binmeyi yaam biçimi olarak benimseyen doktorlar ve i insanlar tarafndan oluturulan Umuda Pedal Ekibi, Mardinli çocuklar için Uluslararas Bisiklet Giriimi (GB) EUROPE etkinlii kapsamnda Milanodan Münihe pedal çevirdi.

Bisiklet sürülerek toplanan bala TEGV Mardin Savur Örenim Birimi Abdülgani Aras Etkinlik Merkezinde oluturulan tasarm ve beceri atölyesi, törenle hizmete açld.

TEGV Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Levend Klç, yapt konumada, yaklak 25 yldr ilkokul çandaki çocuklarn okul d zamanlarnda etkinlik yapmalar için Türkiyenin 72 noktasnda hizmet vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

Baç ve gönüllülere katklarndan dolay teekkür eden Klç, unlar kaydetti:

Baz meslekler vardr, hizmet ederken güçlükler yaanan. Bunlardan biri de doktorlardr. Böyle bir grup doktor arkadamz stanbulda toplanarak Savur Örenim Birimi için günlerce pedal çevirerek ba toplad. Onlara ükran borçluyum. Bu iler gönül iidir. Destek veren herkese teekkürlerimi sunuyorum.

- 3 milyon çocuumuzu nitelikli eitimle buluturduk

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyal ise Türkiyenin her bölgesine ulamay hedeflediklerini belirterek, Bugüne kadar 3 milyon çocuumuzu TEGV çats altnda nitelikli eitimle buluturduk. 21. yüzyln örenme becerilerinden olan tasarm ve beceri atölyelerinin ilkini Tekirdada kurmutuk. Umuda Pedal Ekibi, yürüttükleri ba kampanyasyla 4 atölyenin kurulmasna vesile oldu. 1 Ekimde Erganide de tasarm ve beceri atölyesi açacaz. dedi.

- çocuklarn nitelikli eitimine katk salyoruz

Ekip adna konuan Erkan Koyuncu da gönüllülüün aslnda ne demek olduunu gösterebildiklerini söyledi.

Savurda atölye kurduklarn anlatan Koyuncu, unlar kaydetti:

Tek yaptmz aslnda 800 kilometre bisiklet sürmekti. Tüm bunlar sizin güzel kalpleriniz ve gönüllü çalmalarnz sayesinde baardk. Bizler bunu yaparak, çocuklarn nitelikli eitimine katk salyoruz. Yani sonuçlarn en güzeline ulayoruz. Bu eitimin devamlln salayanlar ise sizlersiniz. Böyle önemli bir oluumun parças olmamza izin verdii için TEGV ailesine teekkür ederiz.

Konumalarn ardndan davetliler açl yaplan atölyeyi gezdi.

Ana Sayfaya Git