Belediye Diyarbakırlı çocukların hayalini gerçekleştirdi

Diyarbakır'ın görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince Belediye Başkan Vekili Balcı'nın ihtiyaçlarını mektupla sorduğu dezavantajlı öğrenciler taleplerini iletti.

Haberler 21.12.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 21.12.2017 - 08:34

Diyarbakrda görevlendirme yaplan Kayapnar Belediyesince dezavantajl örencilerin hayalleri gerçekletirildi.

Kayapnar Belediyesince hazrlanan, Kaymakamnzdan Mektup Var Projesi kapsamnda Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, ilçede tespit edilen dezavantajl 3 bin 54 ilk ve ortaokul örencisine mektup yazarak ihtiyaçlarn ve hayallerini sordu.

Örenciler Balcya cevaben yazdklar mektuplarla taleplerini iletti. Baz örenciler mektupta kardelerinin hayallerini de paylat.

Bunun üzerine belediye tarafndan 5 bin örenciye istekleri dorultusunda araba eklinde yatak, gda, giysi, krtasiye malzemeleri ve oyuncak hediye edilerek, hayalleri gerçekletirildi. Bu örencilerden Mehmet çkale lkokulunda okuyan 500üne krtasiye ihtiyaçlar snflarna ulatrld.

HAYALLERN GERçEKLETRD

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürü Mustafa çelik, gazetecilere yapt açklamada, Kaymakam Balcnn yetim, öksüz, engelli, dar gelirli ailelere mensup, anne babas hasta ya da ayr olan veya cezaevinde bulunan örencilere mektup yazarak, ihtiyaçlarn sorduunu belirtti.

3 bin 54 örencinin mektuplara yant verdiini, kardeleri ile bu saysnn 5 bine ulatn ifade eden çelik, Örencilerden 75i arabal yatak, 93ü çalma masas, bin 88i giysi, 3 bini krtasiye malzemesi, 61i gda, 165i oyuncak ve 15i ise genç odas takm istedi. dedi.

Baz örencilerin teekkür ederek bir ihtiyacnn olmadn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan ile tanmak istediini belirttiini aktaran çelik, bu örencilere krtasiye yardm yaptklarn dile getirdi.

çelik, krtasiye yardmlarnn okullara ulatrldn anlatarak, oyuncak, gda, arabal yatak ve benzeri ihtiyaçlarn ise örencilerin adreslerine teslim edileceini kaydetti. Krtasiye malzemelerini alan örenciler mutluluklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git