Belediye Sayesinde!

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında eğitim alan öğrencilerden 9'u üniversitelerin konservatuvar ve müzik öğretmenliği bölümlerini kazandı

Haberler 21.09.2018 - 23:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi Konservatuvarnda eitim alan örencilerden 9u üniversitelerin konservatuvar ve müzik öretmenlii bölümlerini kazand

MARDN-çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi Konservatuvarnda eitim alan 9 örenci üniversitelerin konservatuvar ve müzik öretmenlii bölümlerine girmeyi baard.

Mardin Büyükehir Belediyesince açlan konservatuvara bu yl kaydolan 4 bin 500 kii tiyatro, sinema, fotorafçlk, enstrüman, müzik, halk oyunlar, çocuk korosu, sanat ve halk müzii korosu gibi kurslardan yararlanyor. Bu sene açlan yaz okullarnda da 400 örenci çeitli kurslarda eitim ald.

BELEDYE KURSLARI

Konservatuvara üniversitelerin yetenek snavlarna hazrlanmak için bavuran örencilerden 9u üniversitelerin konservatuvar ve müzik öretmenlii bölümlerini kazand.

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, konservatuvarn örenci ve gençlerin ilgi oda haline geldiini, bu durumdan memnun olduklarn belirtti.

Yaman, kent kültürünün gelecek nesillere aktarlmas açsndan böyle mekanlara ihtiyaç olduunu kaydetti.

Kurslarn ücretsiz olduunu ifade eden Yaman, Kurduumuz Mazruna Gösteri Topluluu uluslararas alanda Mardinimizi temsil etti. Burann kültürünü tantt. Buradaki kurslarda hazrlanp üniversiteyi kazanan örencilerimiz de ülkenin çeitli illerinde yine kültürümüzü temsil edecekler. ehrin kadim kültürünün gelecek nesillere aktarlmas için yaptmz çalmalar devam edecek. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git