Belediyelerin öğrenci jesti

Güneydoğu'da görevlendirme yapılan belediyeler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren adaylara toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı tanıdı.

Haberler 13.03.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, kanun hükmünde kararname (KHK) gerei DBPli baz belediyelere görevlendirilen vali yardmclar ve kaymakamlar, belediye kaynaklarnn etkin kullanlmas, kaynaklarn halka hizmet olarak yanstlmas dorultusunda yllardr adeta hizmete susayan bölge halkna kaliteli hizmet için youn çaba sarf ediyor.

DBPli belediyelerin zaman zaman kesintiye uratt ulam hizmeti, yaplan görevlendirmelerle kesintisiz ve artan kalite ile sürüyor.

Diyarbakr, Batman, Siirt ve Mardinde belediyelerce alnan karar dorultusunda, YGS dolaysyla toplu tama araçlarn kullanan örencilerin ulam ücretsiz salanyor. Snava girecekleri okullara gitmek için duraklara gelen üniversite adaylar belediyelerin jestiyle karlat. Otobüslerde, snava giri belgelerini gösteren tüm örenciler belediyelerin araçlarndan ücretsiz yararland.

Diyarbakr

Diyarbakrda snava giren Mehmet erif çakar, belediyenin örenciler adna yapt bu tür hizmetlerin devam etmesi gerektiini söyledi.

çakar, uygulamadan memnun kaldn belirterek, Güzel bir uygulama ve dier illerde de yaplan bir hizmet. Burada da olmas halkmz için çok iyi gelime. Belediyenin halk için çalmas gerekiyor. Bunun için ellerinden geleni yapyorlar. dedi.

Hatice Memi de belediyenin bu uygulamasn örenciler açsndan çok iyi bulduunu kaydetti.

Kardeiyle birlikte snava gelen Veysel akn da belediye yönetimine teekkür ederek, çok güzel bir uygulama, çok beendim. Örenciler bir ülkenin geleceidir ve o gelecei güzel ekillendirmek için her türlü imkann salanmas gerekiyor. Bu tür çalmalarn kesinlikle devam etmesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

- Mardin

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesine ait toplu tama araçlarnda, snava girecek örenciler ile snav görevlilerinden ücret alnmad.

Belediyenin ulamda kolaylk salamasndan duyduu memnuniyeti dile getiren Tuba Kal, Araçlarn ücretsiz olmas güzel bir hizmet. Örencilerin okullara yetimesinde kolaylk salad. Belediyelere teekkür ediyoruz. dedi.

Örenci Aleadin Sarboa, belediyelerin verdii hizmetin örencileri sevindirdiini söyledi.

Öte yandan, Artuklu Belediyesi anlurfada snava girecek 361 örenciyi 9 otobüsle tad.

çileri Bakanlnca Batman Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ertu evket, YGSye girecek örencileri dünden bu yana ücretsiz tadklarn söyledi.

Snava giren örencilere baarlar dileyen Aksoy, örencilerin snavlarndan geri kalmamalar ve snava zamannda yetiebilmeleri için böyle bir karar aldklarn söyledi.

Örenciler de belediyenin uygulamasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git