Benim oyun sandığım

2023 Eğitim Vizyonu ile okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, geçiş sürecinde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklara ev ortamında ulaşmak için "Benim Oyun Sandığım" adlı eğlenceli bir eğitim seti ve setin yıl boyu kullanımı için takvim hazırladı.

Haberler 08.10.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2023 Eitim Vizyonu ile okul öncesi eitimi zorunlu eitim kapsamna almaya hazrlanan Milli Eitim Bakanl, geçi sürecinde özellikle krsal bölgelerdeki çocuklara ev ortamnda ulamak için Benim Oyun Sandm adl elenceli bir eitim seti ve setin yl boyu kullanm için takvim hazrlad.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konuya ilikin açklamasnda, zorunlu okul öncesi eitime geçi döneminde özellikle krsal bölgelerdeki çocuklara dorudan evlerinde ulamak için Temel Eitim Genel Müdürlüü ile çalma yaptklarn belirtti.

Bu kapsamda hazrlanan oyun sandklarnn pilot uygulamann yaplaca 26 ilde tespit edilen ailelere ulatrlmak üzere yola çktn bildiren Selçuk, projeye ilikin u deerlendirmelerde bulundu:

Oyun sandnn içindeki oyun materyallerini ders aletleri yapm merkezimizde kendimiz ürettik ve bir de 365 günlük eitim takvimi hazrladk. Oyun sandn imdilik pilot uygulamayla ihtiyaç sahibi ailelerimize datyoruz. Hedefimiz, erken çocuklukta eriemediimiz ailenin kalmamas. Anne baba olarak çocukla oyun oynar, nitelikli vakit geçirir ve hakkn koruyup teslim ederek çocukluuna elik ederseniz bir ülkenin gelecei için en önemli yatrmlardan birini yapm olursunuz. Bu oyun sand bunun için.

Erken çocukluk eitiminin çocuun sosyal, duygusal, bilisel, dil ve motor geliimini üst düzeyde destekleyen, yaam boyu onlara en önemli katky salayan eitim basama olduuna dikkati çeken Selçuk, Her çocua oyun, ilgi, bilgi ve kitapla ulamay hedefliyoruz. Süreci, izleme, deerlendirme ve gelitirme çalmalaryla takip edeceiz. ifadesini kulland.

- 25 parça eitim materyali

Bakan Selçuk, oyun sandnn içeriine ilikin de u bilgileri paylat:

Say çubuu, bloklar, kuklalar, yap-boz ve hikaye setleri gibi 25 parça eitim materyali belirledik. Bu materyalleri bir sanda koyduk. Ad da Benim Oyun Sandm oldu. Sandkta, materyallerin yan sra, aileleri çocuk geliimi konusunda bilgilendirecek, çocuklar ile iletiimi ve ban destekleyecek mesajlar, çocuklarn geliimine katk sunacak etkinlikler ve pratik bilgilerin yer ald bir de takvim bulunuyor. 365 günlük Erken çocukluk Eitimi Takviminde 21 ayr balkta yaklak 2 bin 650 içerik var.

- Uygulama e-okul ile izlenecek

Bakanlk tarafndan belirlenen pilot ilçelerdeki materyalin datm, izleme ve deerlendirme çalmalar konusunda ilgili personele eitim verildi.

Ayrca uygulamann izlenmesi için e-okul sisteminde de bir ekran tasarland. Materyalin datlaca çocuklar, e-okul sistemine kaydedilecek, bu çocuklarn ilkokul birinci snftaki geliim düzeyleri dier örencilerle karlatrlarak materyalin etki analizi de yaplacak.

Her ay, il ve ilçelerdeki formatörler vastasyla ailelere bir kitap ulatrlmas ve bu ekilde çocua her ay bir öykü okunmas da hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git