Berberin merakı!

Diyarbakırlı berber, müşterilerinin saçlarına çizdiği resimlerle yoğun ilgi görüyor.

Haberler 27.07.2018 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Berber Ömer Arba, resim çizmeye olan merakn saça yanstyor. Müterilerinin kafasna çeitli ekiller çizen Arba, bata farkl görünmek isteyen çocuk ve gençlerden olmak üzere youn ilgi görüyor.

CCrystal Angel ve Eurasia Cup Saç Festivaline, CMC CAT Milli Takm bünyesinde katlan ve Türkiyeye Master Class Show ödülünü kazandran takmda yer alan Diyarbakrl Berber Ömer Arba, yllar önce gittii resim kursundan örendiklerini mesleine yanstt. Tuvale çizdii resimleri müterilerinin kafalarna aktaran Arba, kentte bata çocuk ve gençlerden olmak üzere youn ilgi görüyor.

10 yl akndr tribal çizim yaptn belirten berber Arba, 22 yldr baba mesleini yapyorum. Yllar önce resim kursuna gittim ve resim kursunda örendiklerimi saça uygulayarak tribal kesimi ön plana çkardm. çizim aamalarnda ilk önce baya bir zorlandm. Saçta ekil çkarmak çok zor, zamanla renkleri kullanarak ve figürleri çizerek tribal kesimleri ön plana çkardm. u anda profesyonel düzeyde tribal çizim yapabiliyorum dedi.

TRBAL MODEL

çizimlerini ilk yapt zamanlarda çevrenin ho karlamadn ifade eden Arba, çizip gönderdiim kiiler aile tepkisi görüyordu. Sonradan vatandalar beendi. Gençlere hitap ettiimiz için gençler çok fazla kesim yapyor. Tribal model olarak önümüzdeki dünya ampiyonasna girmeyi düünüyorum. Fantastik kesimde tribal model kullanlyor, Kasm aynda dünya ampiyonasnda Diyarbakr ve Türkiyeyi temsilen orada bulunacam diye konutu.

Saçna Türk bayra ve Atatürk resmi çizdiren Hamza Eker, vatann ve milletini çok sevdiini göstermek için bu çizimleri yaptrdn dile getirdi. Eker, güzel tepkiler aldn da kaydetti.

Arba, babasnn 5 yldr saçnda resimler çizdiini belirterek, tribal kesimin houna gittiini ve insanlarn dikkati üzerine çektiini anlatt.

Ana Sayfaya Git