Beslenme çantasına peynirli sandviç ve havuç koyun!

Okullar açıldı, Diş Hekimi Pertev Kökdemir aileleri uyardı: “Çocuğunuza beyaz peynirli bir sandviç yapmanız hem doyurucu, hem de ağız sağlığı açısından iyi bir alternatif olacaktır.”

Haberler 18.09.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Üç aylk tatil bitti, ders zili çald. çocuunuzun salkl, verimli ve baarl bir ders yl geçirebilmesi ise; salk kontrollerinin zamannda ve düzenli olarak yaplmasndan geçiyor. Aznda enfeksiyon, koku veya ar olmayan bir çocuk, üphesiz ki derslerine de daha kolay konsantre olabilir. Okullarn açlmas ile birlikte günün 7-8 saatini darda geçiren, bir veya birden fazla ana-ara öünü ev dnda tüketen çocuklarn dilerinde çürük riski de artyor. çocuunuzun beslenme alkanlklarnda yapacanz birkaç küçük deiiklikle, onlar di çürüklerinden koruyabilirsiniz diyor.

BROKOLY SEVDRN

Di Hekimi Pertev Kökdemir, az sal açsndan beslenme çantasnda bulunmas gerekenleri sralad:

1. Beyaz peynir: çeriindeki kazein sayesinde çürük oluturan bakterilere kar diin direnç göstermesine yardmc olur. çocuunuza beyaz peynirli bir sandviç yapmanz hem doyurucu, hem de az sal açsndan iyi bir alternatif olacaktr.

2. Havuç: Sert yaps sayesinde dilerin mekanik temizliine yardmc olur. çocuunuzun ara öünde havuç tüketmesi dilerine de fayda salayacaktr.

3. Yumurta: Beyaznn içindeki yüksek protein ve sarsnn içindeki bol miktarda kalsiyum ve D vitamini ile dilerin ve kemiklerin güçlenmesini salar.

4. Brokoli: çou çocuk bu fikri sevmeyecektir ama hem dilere yapmayacak ve çürüü sebep olmayacak, hem de bol miktarda mineral ve vitamin alnabilecek özel bir besindir.

5. Xylitol içeren sakzlar: Okulda deil ama dersler bittikten sonra eve dönü yolunda yapay tatlandrcl sakz çinenmesi hem mekanik temizlie yardmc olur, hem de yapay ekerler sayesinde çürük oluturan bakterilerin üremesi durdurulur.

ÖÜNLERDEN SONRA AZINI çALKALAMASINI ÖÜTLEYN

Di Hekimi Pertev Kökdemir; çocuunuzun çantasna mutlaka di frças ve macunu koyun. Okulda di frçalamaya scak bakmyorsa, o zaman yemek sonrasnda su içmesini veya azn çalkalamasn öütleyin diyor. Kökdemir; Ayrca çocuk kahvaltsn ister evde ister okulda yapsn evden çkmadan önce mutlaka dilerini frçalasn. Temiz di yüzeylerinde bakteri ve plak birikmesi çok daha zor olur diyerek anne-babalar evden çkmadan önce mutlaka çocuklarnn di kontrollerini yapmalar gerektii konusunda uyaryor.

Ana Sayfaya Git