BESYO adaylarının eğitim azmi

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavına hazırlanan adaylar kısıtlı imkanlarla ilçede oluşturdukları parkurda azimle sınava hazırlanıyor.

Haberler 12.07.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mazda ilçesinde lise son snf ve mezun örenciler, ilçede parke zeminli bir kapal spor salonun olmamas nedeniyle ilçe mili eitim müdürlüü tarafndan tahsis edilen Gazi Yatl lköretim Bölge Okulunun eski yemekhanesi içerisinde oluturulan çalma alannda BESYO snavlarna hazrlanyor. Örencilerin ödedii cüzi paralarla kurduu parkurda eitim veren antrenör Harun Tekin, hem gençleri hayallerine kavumas için çaltryor hem de elde ettii geliri gençlerin eitimi için harcyor. Tahta parçalarn birletirerek ve araç lastiklerini kullanarak örencilere parkur alan oluturan antrenör Harun Tekin, zeminin beton olmas ve imkanlarn kstl olmas nedeniyle istenilen verimin yakalanmadn dile getirerek parke zemine sahip kapal bir spor salonun yaplmas için yetkililere çarda bulundu.

Yetkililerden istediimiz ilçeye yardm etmeleri

Kstl imkanlarla çalmalarna devam ettiklerini belirten antrenör Harun Tekin, Mazda ilçesinde BESYO snavna örenci hazrlyorum. lçemizde kapal spor salonun olmamasndan dolay milli eitimden talepten bulunduk. Mili eitim bize YBOnun eski yemekhanesini verdi. u anda örencileri orada hazrlyoruz. Ama zemin beton olduu için istediimiz verimi elde edemiyoruz. Normalde kapal salon olduu zaman parke zemin olmas lazm. çünkü örenciler parke zeminde snava giriyor. Birebir olmas lazm. Bu yüzden çok fazla sknt çekiyoruz. Burada ne bizim bir spor tesisimiz ne kapal spor salonumuz var. Bu yüzden hiçbir ey yapamyoruz. Elimiz kolumuz bal. Bizim yetkililerden istediimiz bu ilçeye yardm etmeleri. çok iyi yetenekli gençlerimiz ve çocuklarmz var. Bunlar alp yetitirerek çok iyi yerlere getirip hem kendimiz için hem Türkiye için çok iyi sporcu yetitirmek istiyoruz. Ama imkanlarmz kstl u anda hiçbir ey yapamyoruz. Normalde u anda bu ilçede spor sahas tesisi olduu zaman biz çocuklar alp haftann iki günü bu sahada koturmamz, antrenman yaptrmamz lazm. Sahamz yok. u anda dada bayrda kouyoruz. Haftada 3-4 gün spor salonunu kullanmamz gerekirken o da olmad için u anda elimizde olan imkanlarla eski bir depo, betonda çalyoruz. Ama spor salonu olduu zaman alt parke olduu için örenciler burada birebir hazrlanp daha bir üst seviyeye çkp istedii hayallerine ulaabilirler. u anki hayalleri BESYO okumak ve beden eitim öretmeni olmak. Bizim de amacmz onlara bu yolda yardmc olmaktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git