BESYO'ya yoğun ilgi

İlk defa öğrenci alımı için 60 kişilik kontenjan açıklayan Şırnak Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokuluna girmek için farklı illerden 300 öğrenci müracaat etti

Haberler 16.08.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 16.08.2018 - 09:05

Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) sonuçlarnn açklanmasndan sonra ilk defa örenci almna balayan ve 60 kiilik kontenjan açklayan rnak Üniversitesi Beden Eitimi Spor Yüksekokuluna (BESYO) girmek için farkl illerden 300 örenci bavurdu.

YKS sonuçlarnn açklanmasndan sonra örenciler gitmek istedikleri üniversitelerin tercihlerini yaparken, baz örenciler de özel yetenek ile örenci alan okullara girmek için çaba sarf ediyor. Türkiyenin farkl illerden rnaka gelen örenciler, beden eitimi öretmenlii için rnak Üniversitesi BESYOya bavuru yapt.

BESYO Beden Eitimi ve Spor Eitimi Bölüm Bakan Bereket Köse, yüksekokulun 2012de kurulmasna ramen kadro yetersizliinden dolay u ana kadar örenci almadklarn, akademik kadroyu bu yl tamamladklarn ve ilk yl 60 örenci alacaklarn söyledi.

Okula girmek için 300 kiinin bavurduunu belirten Köse, snavlarn açk ve effaf yapldn, kamerayla kayda alndn ve bir itiraz durumunda görüntülerin izlendiini aktard.

Köse, öyle konutu:

stanbul, Hatay, Gaziantep, Batman ve Siirtten gelenler oldu. Bat illerinden yaklak 10 örenci bavurdu. Bavuru yaparken bizi aradlar, tereddüt ettiklerine dair. rnak merkezinde hiçbir ey olmadn ve bizim de ilk geldiimiz de böyle tereddütler yaadmz söyledik. Kapal yüzme havuzumuzdan tutun, açk yüzme havuzumuza, tenis kortlarmzdan, çok amaçl spor salonumuza kadar bütün sosyal, sportif ve kültürel etkinlikleri yapacak olanaklara sahibiz. Önümüzdeki yllarda öretmenlik bölümünün yannda antrenörlük bölümünü açmay planlyoruz. Kadromuzu güçlendirip, örenci saymz da artrp yolumuza devam edeceiz.

Adyamandan bavuran Ramazan çnar ise, rnak çok beendiini belirterek, Beklediimden çok daha iyi çkt. Rektörlüe çok teekkür ederim. Bizi iyi karlandlar. Üniversitenin yurdunda kaldk, hiçbir sknt yaamadk. dedi.

Ana Sayfaya Git