Beyaz oyun sergilendi!

Şehir Tiyatroları’nın ‘Beyaz’ oyunu 9. Ayvalık Tiyatro Festivalı’nda seyirci ile buluştu. Büyük beğeni toplayan oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Haberler 02.05.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerini çeitli alanlarda sürdüren ehir Tiyatrolar bünyesinde sergilenen Beyaz oyunu 9. Ayvalk Tiyatro Festivalinde seyirci ile buluturdu. 25-29 Nisan tarihlerinde gerçekleen 9. Ayvalk Tiyatro Festivalinde sergilenen oyun izleyicilerden youn ilgi gördü. 200 kiilik Sanat Fabrikas Sahnesinde sergilenen oyun izleyiciler tarafndan ayakta alkland. Ölmek üzere olan annelerinin son günlerinde yan yana gelen abla ve kardein hikayesinin anlatld oyun, 15-16 Maysta Ankarada, 21 Maysta ise Tunceli de izleyicilerle buluacak.

Oyunun konusu

Beyaz oyununda, ölümün eiinde birbirleri, geçmileri ve tercihleriyle yüzleen abla ve karde, rüyalar, anlar, sayklamaya varan monologlarla kiiliklerinden soyunmaktadrlar. Böylece her biri, dierinin olmaktan kaçnd ama ayn ölçüde de olmay arzulad, tamamlanmay bekledikleri gölgeleriyle kar karya kalyor. Tüm renklerin toplam olsa da beyaz, oyunda kiilik ile gölge, toplanmak ile eksilmek incelikli ekilde yer deitirmekte.

Yazarln Emmanuelle Marie, çevirisini Zeynep Utkunun yapt Beyaz oyununu Cem Kenar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarmn smail Oyurun, k tasarmn Bayram Cann yapt oyunda; abla rolüyle Handan Ekici ve karde rolüyle Berfin çaltran rol alyor.

Ana Sayfaya Git