Bilfen Okulları'ndan Örnek Uygulamalar

Diyarbakır Bilfen Okulları, örnek olacak iki uygulamayı hayata geçirdi.

Haberler 10.04.2017 - 07:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Bilfen Okullar, örnek olacak iki uygulamay hayata geçirdi. çevreye ve insan salna zarar verdii tespit edilen plastik ürünlerin yasakland okulda, baharn gelii ile birlikte baz dersler açk havada verilmeye baland. 10 Nisan Polis Haftas ve Türk Polis Tekilatnn 172. yl için de kutlama yapld.

Dünya genelinde her geçen gün çevre kirlilii giderek artmakta ve bu durum insan saln ciddi derecede tehdit etmekte. çevre ve insan salna zarar verdii tespit edilen maddelerin banda plastik malzeme ve ürünler geliyor. Kanserojen maddeler içeren plastik ürünlerin bata kanser olmak üzere çeitli hastalklara yol açarak insan saln ve ayn zamanda çevreyi tehdit ettiinin ortaya çkmasndan sonra Diyarbakr Bilfen Okullarndan örnek bir adm geldi. Okulda plastik poet, bardak ve tabaklarn kullanm yasakland. Örenci ve öretmenler bu konuda uyarlrken, snflara ve koridorlara uyar yazlar asld. Yasaklanan plastik poet, tabak ve bardaklarn yerini ise biyolojik malzemelerden yaplm ve sonrasnda gübre haline gelebilecek ekilde geri dönüümü salanabilecek ürünlerin kullanmna baland.

Dersler açk havada

Bilfen Okullarnda açk hava dersleri uygulamasna da baland. Örencilerin daha iyi motive olmas amacyla ngilizce bata olmak üzere baz dersler açk havada veriliyor. Okulun Yönetim Kurulu Bakan Ekrem Karakoç, eitime ticaret mant ile yaklamadklarna dikkat çekerek her eyi daha iyi insan yetitirmek üzerine kurguladklarna dikkat çekerek yeniliklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. Karakoç, Her geçen gün daha iyi ve yeni eyler yapmaya balyoruz. nsan ve çevre saln esas alarak okulumuzda plastik ürünlerin kullanmn kaldrdk. Eitim kalitesini yükseltmek için de baz dersleri açk havada vermeye baladk. Okulumuza ciddi bir rabet var. Bizim için önemli olan para kazanmak deil, insanlarmzn baarl ekilde eitilerek topluma kazandrlmasdr dedi.

Polis Tekilatnn 172. kurulu yldönümü için kutlama

Okulda, 10 Nisan Polis Haftas ve Türk Polis Tekilatnn 172. kurulu yldönümü de kutland. Okulda düzenlenen etkinlikte konuan Yönetim Kurulu Bakan Ekrem Karakoç, polis tekilatnn halkn huzur ve güvenliinin teminat olduunu söyledi. Polis tekilat mensuplarnn ülkenin her yerinde olduu gibi Diyarbakr ve bölgede de halkn huzuru ve güvenlii için canlar pahasna baarl hizmetlere imza attn belirten Karakoç, Polis tekilatmzn 172. yln can gönülden kutluyoruz. Onlara ne kadar teekkür etsek azdr. Bizim huzurumuz ve güvenimiz için canlar pahasna görev yapyorlar. Polis tekilat 15 Temmuz hain darbe giriiminin önlenmesinde de önemli rol oynam, ehit ve gaziler vermitir. Okulumuz örencisi Dilara Nur Özdemirin bu konudaki anlaml yal boya tablosunu sayn cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana hediye ettik ve kendisi okul olarak bizleri Cumhurbakanl Külliyesine davet etti. Bu da bizim için gurur vericidir. ehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Tüm imkanlarmzla her zaman için polis tekilatmzn yanndayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git