Bilgi atölyesi

TEGV Şanlıurfa'da tasarım ve bilgi atölyesi açtı.

Haberler 16.11.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Eitim Gönüllüleri Vakf (TEGV), anlurfada dezavantajl örenciler için tasarm ve beceri atölyesi açt.

Gümüpala Mahallesinde bulunan TEGV anlurfa Sevgi-Erdoan Gönül Eitim Parknda düzenlenen programda, aileleriyle beraber tarm içisi olarak çalan çocuklarn eitimi için hazrlanan Okula Dönü Projesinin tantm gerçekletirildi.

TEGV Yönetim Kurulu Bakan Oktay Özinci, programda yapt konumada, zamannda okula balayamayan çocuklarn okula gittiklerinde ise ar bir yükle karlatklarn söyledi.

Özinci, Okula Dönü Projesi ile dezavantajl örencilere 72 saatlik temel okuma-yazma, matematik ve yaam becerileri eitimleri verileceini aktard.

anlurfadaki eitim parknda açacaklar tasarm ve beceri atölyesinin de çocuklarn teknoloji örenmesi için önemli olduunu vurgulayan Özinci, öyle devam etti:

BLG ATÖLYES KURULDU

TÜK verilerine göre d ticarette Türkiye son 5 yl içerisinde yüksek teknoloji ürünleri ticaretinde ithalat ve ihracat fark olarak 107 milyar dolar harcam. Yani yüksek teknoloji ürünleri için darya bizden 5 ylda 107 milyar dolar fazladan para gitmi. Bu rakam çok ciddi bir rakam. Türkiyenin ihracatnda yüksek teknoloji ürünlerinin pay sadece yüzde 3. Burada bizim attmz her adm, yaptmz her gelime bu yüzde 3ün artmasna öbür taraftan da ithalata verdiimiz 107 milyar dolarn azalmasn salayacaktr.

Özinci, Okula Dönü Projesi ile tasarm ve beceri atölyesinin açlnn ülkeye ve örencilere büyük fayda salayacan dile getirdi.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyal da Okula Dönü Projesinin Hollanda Bakonsolosluunun desteiyle yürütüleceini belirterek, bölgede böyle bir projeye çok ihtiyaç olduunu anlatt.

Kodlama alannda 154 bin çocua ulatklarn kaydeden Tosyal, bu yönde çalmalara devam edeceklerini ifade etti.

anlurfa l Milli Eitim Müdür Yardmcs smail Uur Hatipolu da anlurfann 19,6 ya ortalamas ile Türkiyenin en genç nüfusuna sahip olduunu söyledi.

nsan gücünün gelecek açsndan önemli olduunu anlatan Hatipolu, çocuklarn okula kar fobilerini gidererek okullarn sevilen, sevilerek gidilen mutluluk yuvalar haline dönütürmeyi planladklarn belirtti.

Konumann ardndan tasarm ve beceri atölyesinin açl gerçekletirildi.

Katlmclar, atölyedeki örencilerle sohbet ederek, onlarn tasarlad araçlarla ilgili bilgi ald.

Ana Sayfaya Git