Bilgi Evi öğrencileri İtfaiye Haftasını kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilgi Evi öğrencileri, İtfaiye Haftasını kutladı.

Haberler 03.10.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim dnda çocuklarn kültürel, sanatsal ve sosyal anlamda geliimlerini desteklemek amacyla farkl çalmalara imza atan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, tfaiye Haftas münasebetiyle Bilgi Evi örencilerini itfaiye personeliyle buluturdu. tfaiye Haftasn kutlayan örenciler, yetkili personelden itfaiye araçlarnn ilevleri ve yangn söndürme cihazlar hakknda bilgi ald. Yangn söndürme teknikleri ve aletleri, yangnda ilk yaplmas gereken konularn yan sra itfaiyenin görevleri, temel yangn bilgisi ve olaylara nasl müdahale edildiine dair bilgilerin verildii gezide örenciler, itfaiye kyafetleri giyerek tava üzerinde oluturulan yangna da müdahale etti. Tantc gezide örenciler, yaplan bilgilendirmeden dolay itfaiye personeline teekkür ederek hatra fotoraf çektirdi.

TFAYE HAFTASI

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Bakanl Gençlik Hizmetleri ube Müdürlüüne bal Bilgi Evi örencileri, Dicle Üniversitesi Teknokent Aratrma Gelitirme Üretim Merkezini gezdi. Kolonya, kozmetik, dezenfektan ve kontakt lens solüsyon üretimini yakndan görme ans yakalayan örencilere, Teknokent Aratrma Gelitirme Üretim Merkezinde görev yapan akademisyenler bilgilendirmelerde bulundu. Bilgi Evi Gezi Kulübü, kentte yetitirilen, tad ve büyüklüü nedeniyle dünyaya nam salm olan Diyarbakr karpuzunun üretim alanlarn ziyaret ederek, üretim ile ilgili çiftçilerden bilgi ald. Eitmenler eliinde gerçekleen teknik ve tantc gezide örenciler merak ettikleri sorular üretici çiftçilere yöneltti.

Ana Sayfaya Git