Bilgi Evi öğrencileri şehirlerini tanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evinde eğitim gören öğrenciler için yaz etkinlikleri düzenliyor. Düzenlenen etkinliklerle öğrenciler kendi şehirlerini tanıyıp çeşitli kurslardan faydalanıyor.

Haberler 22.08.2020 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bilgi Evinde eitim gören örenciler için yaz etkinlikleri düzenliyor. Düzenlenen etkinliklerle örenciler kendi ehirlerini tanyp çeitli kurslardan faydalanyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlna bal Bilgi Evinde eitim gören örenciler yaz etkinlikleri program ile çeitli etkinliklere katlyor. Örenciler, kendi ehirlerini tanmas ve tarihi yaplarla ilgili bilgi sahibi olmalar amacyla alannda uzman rehberler eliinde tarihi Sur ilçesini gezdi. Örenciler, öretmenleri eliinde Dakap Meydannda baladklar geziye Ulu Cami ile devam etti. Öretmenler, Ulu Camide yer alan El Cezerinin önemli sanatlarndan güne saati hakknda örencileri bilgilendirdi. Ardndan Hasan Paa Hann ve Hz. Süleyman Camisi ve müzeleri gezen örenciler, geziden çok memnun kaldklarn belirtti.

BLG EV

Korona virüs tedbirleri çerçevesinde az say ile gruplar halinde yaplan etkinlilerde maske, mesafe ve temizlik kurallar en üst seviyede tutuluyor. Etkinliklerde çocuklar belirlenen takvim ile tarihi Sur ilçesinin yan sra Eil Peygamber Kabirleri ve Ergani Makam Dan, Gazi Kökünü, Büyükehir Belediyesi Hayvan Barna ile Dicle Üniversitesi Zooloji Müzesi ve bir alveri merkezinde yer alan akvaryumu gezme frsat yakalayacak.

Örenciler ayrca Büyükehir Belediyesinin Seyrantepe TOKde yer alan havuzunda belirlenen periyotlarla uzman eitmenler eliinde yüzme eitimi alyor.

Ana Sayfaya Git