Bilgi Evi’nde kayıtlar başladı

Diyarbakır Belediyesi’nin, çocukların eğitimlerine destek sunmak için Yenişehir ilçesi Ofis semtinde oluşturduğu Bilgi Evi’nde kayıtlar başladı.

Haberler 07.06.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlnn, çocuklarn eitimlerine destek sunmak amacyla Yeniehir Ofis semtinde daha önce konuk evi olarak kullanlan yaplan dizayn çalmalarnn ardndan Bilgi Evine dönütürülen eitim yuvasnda kaytlar balad. 2-8 snf aras ilkokul ve ortaokul örencilerinin ücretsiz faydalanaca kurslarda örenciler temel derslerde, matematik, Türkçe, Fen ve teknoloji, ngilizce ile satranç eitimleri alacak. Temel dersler dnda örencilere, oluturulan bilgisayar laboratuvarnda temel bilgisayar ve deerler eitimleri de alannda uzman öretmenler tarafndan verilecek. Eitimlerden faydalanmak isteyen 2-8 snf örencileri kayt için velileriyle birlikte Bilgi Evine bavuruda bulunabilir.

Örenciler sosyal ve kültürel etkinliklerden faydalanacak

Daire Bakanl, temel dersler dnda örencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleyecek. Örenciler bilgi daracklarn gelitirmek amacyla eitim döneminin çeitli tarihlerinde farkl konularda konferans ve seminerler organize edilecek. Yl içinde yaplan sanat etkinlikleri Bilgi Evinde içinde bulunan Galeri Salonunda sergilenecek. Örencilerin ders streslerini atmalar amacyla yine yl içinde çeitli turnuvalarla sportif faaliyetlerde düzenlenecek. Belirli günlerde tarihi alanlar tantma ve farkl amaçlarla gezilerde organize edilecek.

çocuklar kariyer hedeflerini belirleyecek

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak amacyla Bilgi Evinde kariyer planlamalar amacyla çeitli etkinlikler düzenleyecek. Eitim döneminin farkl tarihinde i, sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda kariyer yapm ahsiyetler örencilerle buluup, yaptklar iler ile deneyimleri aktaracak. Bilgi Evinde oluturulacak olan Psikolojik Rehberlik ve Danmanlk Merkezi, örencilerin sorunlarn dinleyip çözüm bulmaya yardmc olacak ve okul bitiminde tercih konusunda örencilere yardmc olacak.

Ana Sayfaya Git