Bilgi kaynaklarına bir tıkla uzaktan erişim

Yaşar Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi, uzaktan eğitim sürecine katkı sağlamak amacıyla on binlerce elektronik kitap, binlerce dergi aracılığıyla milyonlarca makale ve diğer yayın türlerini öğrenci ve akademisyenler için uzaktan erişime açtı.

Haberler 20.04.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Öretim Kurumunun (YÖK) korona virüsü nedeniyle dijital, uzaktan eitim ile öretime devam etme kararnn ardndan, yaklak bir aydr derslerin neredeyse tamamn dijital ortama tayan Yaar Üniversitesi, Kütüphane ve Bilgi Merkezi ile bilgi kaynaklarna bir tkla ulalmas hizmetini uygulamaya geçirdi.

BNLERCE KTAP VE MLYONLARCA MAKALEYE HIZLI ERM

Kütüphane ve Bilgi Merkezi Müdürü Gülsevil Aca, Örencilerimiz, akademik ve idari personelimiz kimliklerini dorulayarak merkezimizde mevcut olan 62 adet veri tabanndan gelen 275 bine yakn elektronik kitap, 70 bine yakn elektronik dergi araclyla milyonlarca makale ve dier yayn türlerine ait elektronik kaynaklardan uzaktan eriim ile yararlanabilmekte. Abone olduumuz tüm veri tabanlarndan ylda yaklak 300 bin defa tam metin indirme ve görüntüleme gerçekletirilen elektronik kaynaklarmza uzaktan eriim ayarlarn gerçekletirdikten sonra yaynlara ulamak ve tarama yapmak için https://library.yasar.edu.tr/ adresinde bulunan Elektronik Kaynak Tarama alann kullanabilirler dedi.

SANAL KÜTÜPHANE BUTONU

Tüm bunlara kolay eriim için web sayfasnda Sanal Kütüphane butonu oluturulduunu da belirten Gülsevil Aca, Örencilerimize ve akademisyenlerimize eitim için ihtiyaçlar olabilecek açk eriim kaynak linkleri, abone veri tabanlar, e-kitaplar, online eitimler, kullanm klavuzlar ve uzaktan eriim bilgileri paylalyor. Eitim webinarlar ve güncellenen kaynaklarla ilgili duyurularmz Yaar Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi sosyal medya hesaplarndan da takip edebilirler ifadelerini kulland.

Aca ayrca, Cambridge, EBSCO, JSTOR, ProQuest ve Wiley gibi platformlarn yan sra Springer, Elsevier, McGraw Hill ve Pearson gibi yaynclarn ders kitaplarnn da bulunduu 40a yakn veri taban, e-kitap, dergi, video, gazete platformlarnn da okulun web sayfasndan kstl bir süreyle ücetsiz eriime açldn söyledi.

Ana Sayfaya Git