Bilgi toplumunda eğitim değişimdir!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu: "Bilgi toplumunun temelindeki eğitimle, her bir bireyi değişim ve dönüşüm sürecine hazırlamanın sorumluluğunu hissediyoruz"

Haberler 05.09.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Bilgi toplumunun temelindeki eitimle, her bir bireyi deiim ve dönüüm sürecine hazrlamann sorumluluunu hissediyoruz. dedi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Okul darecileri Deerlendirme Toplantsnda konuan Güzelolu, eitim yl öncesi beklentileri ve yaplacak çalmalar deerlendirmek için bir arada bulunduklarn söyledi.

Eitimin önemine deinen Güzelolu, Her bir çocuk gelecek için bir güvence ve umuttur. Tüm imkanlar milli eitim camiasnn emrine tahsis edeceiz. Bilgi toplumunun temelindeki eitimle, her bir bireyi deiim ve dönüüm sürecine hazrlamann sorumluluunu hissediyoruz. ifadelerini kulland.

Güzelolu, tarih, sanat, yaam ve edebiyatta özel bir yere sahip Diyarbakrn insanlk için de büyük önem tadn vurgulayarak, öyle konutu:

Her dönem ihanet ebekesi ve terör örgütlerinin yapmak istediklerine icabet etmemesine ramen bir arada yaamann addr Diyarbakr, çocuklarmz Diyarbakrllk bilincinde, kendine güvenen, kentine güvenen, milli ve manevi deerlerini özümseyen, rekabet edebilen bir duruta yetitirmenin bir addr.

Diyarbakr Milli Eitim Müdür Doç. Dr. Feysel Taçer de yeni eitim öretim ylna ilikin hedeflerini anlatt.

Gazetecilerle basn kahvalts

Öte yandan Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantya Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, müdür yardmclar, yöneticiler ve basn mensuplar katld. Toplantda Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan 2019-2020 faaliyet raporu açkland. 5 balk altnda açklanan raporda, akademik durum, insan kaynaklar, destekleme ve yetitirme kurslar düzenlemesi, meslek ve teknik okullarn üretim kabiliyeti hayata geçirilmesi ve 2019-2020 eitim ve öretim yl projeleri balklar yer ald.

Toplantda konuan Doç. Dr. Taçer, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, kent genelinde bulunan bütün okul müdürleri ile beraber çalmalar sürdürdüklerini söyledi. Doç. Dr. Taçer, LGS eylem plannda, özellikle hafta sonu kurslarmzn okullarmzda müdürlerimizin kontrolü ve ube müdürlerimizin denetimi ile çok sk takip edeceiz. lde 20 yöneticimizin her birine 20 okulu zimmetliyoruz, hazrladmz rehberlik ve izlenimi yönetmesi dorultusunda raporlayacak. Yöneticilerimiz baskn türü olmayp denetlemenin salkl olmas için ve ortamnda daha salkl denetlememiz için bunu yapacaz. Habersiz öretimin olduu günlerde gidecek, okullarn öretmen odasndan lavabolarna kadar denetimler titizlikle yaplacak. limiz Avrupa Birliinin destekledii çeitli projelerde son derece geri. Diyarbakr valimizin talimat ve destei ile üniversite i birlii ile ilk defa ilimizde bilim fuarna ev sahipliini yapmak istiyoruz. Eer bunu baarabilirsek Diyarbakr için, proje eksenli fuarlar, festivaller ve yarmalara Diyarbakrn ev sahiplii yapmasn istiyoruz dedi.

Taçer daha sonra okullardaki skntlardan bahsederek

Ana Sayfaya Git