Bilgi yarışması Türkiye birincisi

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği “Gençler Arası Bilgi Yarışması” Türkiye finallerinde Kızıltepe Gençlik Merkezi Türkiye birincisi oldu.

Haberler 02.05.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan Gençler Aras Bilgi Yarmas Türkiye finalleri düzenlendi. Yarmaya Mardinden katlan Kzltepe Gençlik Merkezi örencileri bilgi yarmasnda Türkiye birincisi oldu.

Finalleri izleyen Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, gençlerin ülkeyi güçlü bir ekilde yarnlara tayacan belirtti.

Kzltepe Kaymakam Mehmet Yüzer ise Türkiye birincisi olan Kzltepeli gençlerle gurur duyduklarn söyledi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan Kültür ve Sanat Yarmalar ad altnda düzenlenen Gençler Aras Bilgi Yarmas, bu yl Kim Bilir? sloganyla Gençlik ve Spor Bakanl merkez binada gerçekletirildi. Gençler Aras Bilgi Yarmasna Kzltepe ilçesi adna katlan Kzltepe Gençlik Merkezi, bilgi yarmasnda Türkiye birincilii elde ederek büyük bir baar elde etti. Baarl gençler Yurtd gezisi ile ödüllendirilecei belirtildi.

BLG YARIMASI

Yaklak 6 bin gencin katlmyla gerçekletirilen yarmalarn bölge finalleri, 19 Mart-25 Nisan tarihleri arasnda 7 bölgede; Ankara, Denizli, Bursa, Samsun, Van, Diyarbakr ve Mersin illerinde gerçekletirilmiti. Bölge finallerinde birinci olan gençler, Türkiye finali için bugün bakanlk merkez binada bir araya gelerek birincilik için yart. Yarma sonunda Kzltepeli gençler Türkiye birinciliini elde etti.

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, yarmaya katlan tüm gençleri tebrik ederek, Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. nallah bundan sonraki süreçlerde de sizlerle bilgiyle, kültürle, sanatla ve pek çok alanda yine yarmalarla deiik organizasyonlarla bir arada olacaz. Sizler ülkemizi çok güçlü bir ekilde yarnlara tayacaksnz. Bunun inanc içerisindeyiz. Bakanlmz sizlerin yuvasdr. 81 ildeki tüm tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarmz yine sizin mekannz.. Buralara gelmeyi ve faaliyetlere katlmay lütfen ihmal etmeyin açklamasnda bulundu.

Kasapolu, konumasnn ardndan yarmada dereceye giren gençlere ödüllerini vererek baarlarndan dolay tebrik etti.

DERECE ALANLAR

Kzltepe ilçe Kaymakam Mehmet Yüzer, Gençlik ve Spor Bakanl Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan düzenlenen Gençler Aras Bilgi Yarmas Türkiye finallerinde Kzltepe Gençlik Merkezinin Türkiye birinciliini sosyal medya hesabndan duyurarak kendilerini tebrik ederek u ifadelere yer verdi:

Gençlerimizle gurur duyuyoruz... Gençlik ve Spor Bakanlmzn düzenledii organizasyonda Kzltepe Gençlik Merkezi, bilgi yarmasnda Türkiye birincisi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanl Gençler Aras Bilgi Yarmas Türkiye Finallerinde birincilii elde eden Kzltepe Gençlik Merkezinin baarl gençlerinin bugün Kzltepeye dönecei ve protokol üyeleri tarafndan karlanaca bekleniyor.

Ana Sayfaya Git