Bilgisayar başında buluşma

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'ye de gelen koronavirüs salgını nedeniyle tüm eğitim kurumları uzaktan eğitim sürecine başladı. Devlet okulları televizyondan da yayın yaparken özel okullar bilgisayar ve tablet kullanarak çeşitli uygulamalar ya da sistemler ile uzaktan eğitime geçti.

Haberler 25.03.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzaktan eitimde küçük snflarn motivasyonlarn artrmann önemine dikkat çeken Eitimci Hale Güne, Bugün evlerde ilk ders zili çald. Örenciler tüm Türkiyede farkl iletiim kaynaklar üzerinden uzaktan eitime baladlar. Onlarn uzaktan eitim içeriklerinde akademik olarak derslerini örenmeleri, içeriklere ulamalar, ödevlerini uzaktan eitim ile yapmalar gerçekleiyor. Ancak iin bir de sosyal ve duygusal boyutu var. Özellikle ilkokul kademesinde küçük ya grubu örencilerin duygusal olarak snf ortamn yaamalar, motivasyonlarn artrmak da iin baka bir boyutu. Bugün biz de ilk defa canl olarak öretmenlerimiz ile örencilerimizi buluturmaya baladk. Buna snf bulumalar diyoruz. Öretmenlerin örencilerini canl olarak görmesi, onlar ne kadar çok özlediini ifade etmesi, örencilerin arkadalaryla ayn ortamda bir araya gelmeleri onlarn motivasyonlarn ve örenmeye olan süreçlerini artracak diye düünüyoruz. Öretmenler örencilerinin geçtiimiz bir hafta boyunca ara tatildeki süreci nasl geçirdiklerini paylayor, ne kadar kitap okuduklarn, birbirlerini ne kadar özlediklerini ve evde hangi etkinlikleri yaptklarn aslnda bu süreçte paylam oluyorlar. dedi.

UZAKTAN ETM YEN BR ÖRENME MODEL

Uzaktan eitimin yeni nesil bir örenme ekli olduunu belirten Güne, unlar söyledi: u anda zorunluluktan dolay tüm Türkiyede baland ama aslnda yeni nesil bir örenme yolu diyoruz biz. Örencilerin uzaktan bilgisayar ya da televizyonun karsnda bu sürece balamalar, onlarn yeni bir eyi tecrübe etmeleri, yeni örenme modeline adapte etmek. Bu süreçte ilk koul onlarn örenmeye olan motivasyonlarn artrmak. Bununla ilgili onlarn ders içeriklerini beraber takip etmeleri, günlük bir rutin oluturmalar ve o rutin üzerinde ders plan yapmalar çok önemli. Okuldaym gibi bir günü planlamalar, ders içeriklerine ulamalar, ödevlerini yapmalar ve günün kalan ksmnda holarna gidecek aktivitelerle o günü tamamlamalarn bekliyoruz.

SOSYAL AKTVTELER DE EKLEND

çocuklarn sosyal aktivitelerine de dikkat ederek eitim içeriklerini oluturduklarn belirten Hale Güne, Biz kendi içeriklerimizi olutururken bu durumu çok önemsedik. çocuklarn sadece akademik süreçlerini deil sosyal aktivitelerini de evde nasl yapabileceklerini düündük. Özellikle küçük ya grubunda çocuklarn fiziki ihtiyaçlar çok ön planda. Onlarn sürekli oturmasn beklemek gerçekçi deil zaten. Bu nedenle biz onlar için farkl fiziki aktiviteler planladk. Öretmenleri ile online olarak karlkl yapabilecekleri Güne merhaba dans ile balamak, günlük fiziksel jimnastik hareketleri yapmak ve onlarn el becerilerini gelitirici farkl aktivitelerle buluturuyoruz. Onlar da hem keyifli vakit geçirip hem de bu ihtiyaçlarn karlam oluyorlar. eklinde konutu.

UZAKTAN ETMDE ÖRENCNN SÖZLER GÜLDÜRDÜ

Bu arada örencilerle öretmenler arasnda uzaktan eitim srasnda komik diyaloglar da yaanyor. Görüntülü dersi evden çalan annesinin toplantsna denk gelen bir örenci arkadalarn uyard. Örencinin, Birazck ksk sesle konuabilir miyiz? Annem içeride toplant yapyor. demesi güldürdü.

Ana Sayfaya Git