Bilgisayara kavuştular!

Batman'da 75 kız öğrenciye tablet ve bilgisayar dağıtıldı

Haberler 05.11.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda, 19 Mays Mahallesi çok Amaçl Toplum Merkezleri (çATOM) tarafndan yeni tip koronavirüs (Kovit-19) salgn dolaysyla uzaktan eitim konusunda sknt yaayan kz örencilere 75 tablet ve bilgisayar verildi.

19 Mays Mahallesi çATOM Müdürü ükran Altun, yapt açklamada, dezavantajl kz çocuklarnn desteklenmesi amacyla birçok çalma yaptklarn söyledi.

Partner kurulularla sürdürdükleri faaliyetler kapsamnda, kz örencilere, bata burs olmak üzere krtasiye, servis ve dershane ücreti gibi bir çok yardm çalmas yürüttüklerini belirten Altun, stanbul merkezli Payda Platformu tarafndan balanan 75 tablet ve bilgisayar dar gelirli kz örencilere dattklarn bildirdi.

Amacmz, kz çocuklarmzn eitim sürecinin aksamamas ve onlara destek olmak. diyen Altun, bu amaçla tablet ve bilgisayar desteinde bulunduklarn kaydetti.

Altun, 2015ten bu yana partner yardm kurulularla kzlara yönelik yardmlar yaptklarn aktararak, u anda 125 kz örencinin burs aldn anlatt.

TABLETLERNE KAVUTULAR

Yardm yaptklar 50e yakn kz örencinin tp, mühendislik, hukuk ve hemirelik bölümlerinde üniversiteye yerletiini ifade eden Altun, öyle devam etti:

Yardm ve destek faaliyetlerimiz, payda kurulularmzla koordineli bir ekilde devam ediyor. Daha fazla payda kurulu bulmamz halinde daha fazla kzmzn eitimine katk sunabiliriz. Bundan dolay yardm kurulularmzn desteklerini bekliyoruz.

Tablet alan örencilerden ortaokul örencisi Medine ahin (11) 5 yldr çATOMun faaliyetlerine katldn dile getirerek, özellikle eitimine büyük katklarnn olduunu söyledi.

ahin, Burs alyorum. Tablet ve krtasiye yardmnda bulundular. Yardmda bulunan herkese çok teekkür ediyorum. Matematik öretmeni olmak istiyorum. diye konutu.

Örencilerden Zehra Sezgin ise üniversite snavna hazrlandn belirterek, Bilgisayarmla artk daha rahat ders çalabileceim. Hedefim insanlarn salna katk sunmak amacyla hemire olmak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git