Bilgisayarı olan herkese ücretsiz ders

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) akademisyenleri 3,nce, çalışan, öğrenci, işveren ya da meslek öğrenmek isteyenlere http://bilgeis.net adresinden maksimum 3 saatlik eğitim verilecek.

Haberler 10.08.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Web tasarmndan, 3D yazclara, sosyal medyadan, kodlamaya, stresle ve zor insanlarla baa çkma, iletiim becerileri gibi ilgi çekici balklarda verilen eitimler sonunda ODTÜ onayl sertifika düzenleniyor.

ODTÜ Eitim Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Kürat çaltay, Aralk 2015de Avrupa Birliinin (AB) desteiyle balatlan çi ve verenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve letiim Teknolojileri Yoluyla Gelitirilmesi Projesine (BLGE) ilikin bilgi verdi.

Projenin toplam bütçesinin 3,4 milyon avro dolaynda olduunu aktaran çaltay, proje kapsamnda özellikle KOBlerin ve eitim talebinde bulunan herkesin bu ihtiyaçlarnn belirlendiini söyledi.

çaltay, http://bilgeis.net adresi üzerinden ulalabilen BLGE ile bilgi ve iletiim teknolojileri kullanlarak, içi ve iverenlerin yeni sosyal ve ekonomik yaplara uyum yeteneklerinin artrlmas için ücretsiz, eriilebilir ve kullanm kolay bir e-örenme platformunun hizmete açldn bildirdi.

Platformun öncelikle KOBler bata olmak üzere, içi ve iverenlere ve isteyen herkese açk olduunu ifade eden çaltay, Platforma sadece bir e-posta ile üye girii yaplabiliyor ve zaman sknts yaayanlar için oldukça ksa sürede etkin örenme salanyor. dedi.

- ODTÜ tecrübesi ücretsiz derslerde

Derslerin ortalama 3 saat sürdüünü, baz derslerin seviye atlayarak yapldn kaydeden çaltay, derslere ODTÜnün bilgisayarl örenme üzerine yllardr yürüttüü akademik çalmalarn ve tecrübenin yanstldn söyledi.

çaltay, ODTÜnün elektronik örenme platformuna ilikin u bilgileri verdi:

Derslere mail ile kayt olunduktan sonra, baaryla tamamlayan kullanclara ODTÜ onayl katlm sertifikas veriliyor. u anda sistemde 44 ders içerii bulunuyor ve bu ders içeriinin bu ay sonuna kadar 100e çkarlmas hedefleniyor. 100 ders için 100 ayr uzman, kursiyerlerin sorularn cevaplayarak tam örenme salyor. Bu uzmanlarn bir bölümü ODTÜden dierleri de konunun uzmanlarndan oluturuldu.

Ders içerikleri, örenmenin ksa sürede ve kolay salanabilmesi için özel olarak tasarland. Bu amaçla dersler, video, simülasyonlar, yazl metin, sesli destek olmak üzere pek çok örenme materyali ile desteklendi ve örenme 3 saat gibi ksa sürede gerçekletirilebilir hale geldi.

Kürat çaltay, elektronik örenme platformunun görme ve iitme engelliler için de kullanmna açldn söyledi.

- Adan Zye popüler teknoloji

çaltay, proje kapsamnda web ve tasarm, programlama, bulut teknolojileri, fotoraf ve video, bilgi güvenlii, dijital pazarlama, sunum becerileri, kiisel geliim, iletiim becerileri gibi kategorilerde derslerin düzenlendiine iaret etti.

letiim becerileri kategorilerinde ise kriz yönetimi, çatma yönetimi, müteri ilikileri, doru pazarlama iletiimi ile farkllk yaratmak, KOBler için kalite belgelendirme süreçleri, zor insanlarla ba etme gibi sosyal içeriklere de yer verildiini ifade eden çaltay, e-derslerden KOBler bata olmak üzere tüm Türkiyenin ücretsiz faydalandn belirtti.

çaltay, projede ilk aamada, 10 bin katlmcnn e-derslere kayt yaptrmas, 400 iveren ve bin 300 çalana sertifika verilmesinin amaçlandn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git