Bilim adamları Ahlat'ı gezdi

İslam Dünyasına Stratejik Bakış Uluslararası Kongresi'ne katılan 24 ülkeden 108 bilim adamı, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi ve turistik alanları gezdi.

Haberler 15.05.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlise gelen 24 ülkeden 108 bilim adam, kentin Ahlat ilçesindeki tarihi ve turistik alanlar gezdi.

Vann ev sahipliinde düzenlenen slam Dünyasna Stratejik Bak Uluslararas Kongresi kapsamnda kente gelen Irak, Msr, Fas, Ukrayna, Tunus, Libya, Cezayir, Suriye, spanya, Umman, Ürdün, Yemen, Kazakistan, çin, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti, Filistin, ran, Rusya Federasyonu, Krgzistan, Afganistan, Hindistan, Azerbaycan, Bulgaristan ve Özbekistandan 108 bilim adam, Ahlat ilçesinde ziyaretler gerçekletirdi.

lçede Anadolunun Orhun Abideleri olarak nitelendirilen Ahlat Selçuklu Mezarln gezen heyet, ardndan Emir Bayndr Kümbetine ziyarette bulundu.

24 ÜLKEDEN BLM ADAMI

Kongre Düzenleme Kurulu Bakan Prof. Dr. Hüseyin Karada, gazetecilere yapt açklamada, 24 ülkeden insanlarn katlmyla uluslararas bir kongre gerçekletirdiklerini söyledi.

Heyetin bölgedeki tarihi dokuyu görmek istediini ifade eden Karada, Kongre katlmclarmza Van Gölü etrafndaki tarihi ve doal güzellikleri, medeniyet deerlerini göstermek istedik. Bu kapsamda Ahlata geldik. çünkü Ahlat, son derece önemli bir yerleim yeri ve tarihi ehrimizdir. Misafirlerimiz Anadoluya geldiimizde kurduumuz medeniyetin örneklerini görme frsat buldu. diye konutu.

çuvaistan Türk Dünyas Kültür Merkezi Bakan lya vanov da son yllarda Van ve çevresinin çok gelitiini belirterek, tarihi eserler bakmndan bölgenin çok önemli olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git