Bilim Merkezi kuruldu

Şırnak Üniversitesinin Şırnak Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi Projesi Dicle Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirildi.

Haberler 22.10.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Üniversitesi kampüs yerlekesinde kurulan rnak Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi gerek tantm figürleriyle maketleri ve gerekse 3D modelleriyle gösterim salayacak. Merkezde ziyaretçilere görsel ve iitsel cihazlarla uygulamal eitim sunumlar yaplarak bilgi en iyi ekilde aktarlacak, böylece bölgenin hem turistik hem de ticari alanda kalknmasna ve rekabet gücünün artrlmasna katk salayaca kaydedildi.

BLM KURULU MERKEZ

Projenin amacnn sessiz ve ruhsuz ortamlarda, cam vitrinlerin ardnda sergilenen, dokunulmas istenmeyen ve yasak olan objelerden oluan klasik müze kavramnn aksine ziyaretçilere aktif ekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri sergiler ve dinamik ortamlar oluturmak olduu belirtildi.

Merkezde rnak Üniversitesi Turizm ve Otel letmecilii Yüksekokulu öretim üyeleri tarafndan bilgilendirme sunumlar, broür, el ilan, seminer gibi etkinlikler gerçekletirilecei, merkezin ziyaretçilerinin öncelikle ilkokuldan üniversiteye kadar tüm kademelerde örenim gören örenciler oluturaca vurguland.

Ana Sayfaya Git