BİLSEM'lerde 9 Kasım'dan itibaren yüz yüze eğitim yapılacak

Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) kayıtlı öğrenciler, 9 Kasım'dan itibaren yüz yüze eğitime başlayacak.

Haberler 06.11.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü BLSEMlerde yüz yüze eitime ilikin il milli eitim müdürlüklerine yaz gönderdi.

Buna göre, 9 Kasmdan itibaren BLSEMe kaytl örencilerden, ilkokullarn 1, 2, 3 ve 4üncü snflar, ortaokullarn 5 ve 8inci snflar, ortaöretim kurumlarnn 9uncu snf öncesi hazrlk snflar ile 9 ve 12nci snflarnda örenimlerini sürdürenler, haftada en fazla 2 gün ve günde 6 saati geçmeyecek ekilde BLSEMlerde yüz yüze eitimlerine balayacak.

l veya ilçe hfzsshha kurulu kararyla açlan okullarda tüm snflar seviyesinde eitimlerini sürdüren BLSEMe kaytl örenciler de yüz yüze eitimlerine haftada en fazla 2 gün ve günde 6 saati geçmeyecek ekilde devam edebilecek. Yüz yüze eitimlerde bir ders/etkinlik 30 dakika, teneffüsler 10ar dakika olacak.

Yüz yüze eitim dnda kalan tüm dersler, uzaktan eitim yoluyla tamamlanacak. Uzaktan eitimlerde de bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, örencilerin uzaktan eitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler BLSEM müdürlüklerince alnacak.

- BLSEMe gelmeyen örenciler devamsz saylmayacak

Dersliklerde oturma plan, fiziki mesafeyi koruyacak ekilde düzenlenip bir snfta bulunmas gereken en fazla örenci says buna göre belirlenecek. Yüz yüze eitim için örencisini BLSEMe göndermek istemeyen velinin yazl onay alnacak ve BLSEMe gelmeyen örenciler devamsz saylmayacak.

Örencilerin BLSEMlerde geçirdikleri ders içi/d saatlerde maske kullanm, sosyal mesafe ve temizlik kurallarna uymalar hususunda rehberlik ve yönlendirme yaplacak.

Destek eitim odalarnda eitim hizmetlerine, yeni bir açklamaya kadar balanmayacak.

Ana Sayfaya Git