Bin öğrenci giydirildi!

Batman'ın Gercüş ilçesinde, Ziya Gökalp Ortaokulu Müdürü Kudbettin Çelik'in sosyal medya üzerinden "Bu kış çocuklarımız üşümesin" çağrısıyla başlattığı kampanyaya hayırseverler yoğun ilgi gösterdi.

Haberler 12.01.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gercü ilçesinde tamal eitim yaplan Ziya Gökalp Ortaokulunun Müdürü çelikin, örencilerin üümemesi için sosyal medya üzerinden balatt kampanya ülke genelinde yank buldu.

Ülkenin birçok ilinden hayrsever vatandalar, 310 örenci için yaplan yardm çarsna bin kiilik klk giysi ve bot göndererek yant verdi.

Kolilerle gönderilen giysi ve botlar, çelik ve öretmenler tarafndan okulda eitim gören 310 örenciye datld. Fazla gelen giysi ve botlar ise Gercü ilçesine bal Krkat, Koçak, Hisar, Yaktl köylerinde eitim gören örencilere ulatrld.

- Kendisi de köyde büyüdü

Müdür çelik, AA muhabirine yapt açklamada, Mardinin Dargeçit ilçesine bal Suçat köyünde doup büyüdüünü, köy ortamnda eitimini zor artlar altnda sürdürdüünü söyledi.

Okuduum zamanlarda üstüme giyecek bir mont, ayama giyecek bir botum yoktu. Bunlar bulmak o zamanlar imkansz gibi bir eydi. Bu zor artlarda büyüdüüm için sosyal medya üzerinden sesimizi ülkemizin hayrseverlerine ulatrmaya çaltk. Onlar da bizim bu sesimize ses verdiler. Yüreklerinin scaklyla çocuklarmzn gönüllerini sttlar. diyen çelik, kampanyaya gösterilen ilgiye dikkati çekti.

Bu ilginin ülkenin her bölgesinde güzel yürekli, hayrsever insanlar bulunduunun göstergesi olduunu kaydeden çelik, örencilerin yaklak yüzde 90nn köyden geldiini, dar gelirli, krsal alanlarda büyümü çocuklar olduunu bildirdi.

- Sesimize ses oldular

çounun aile nüfuslar fazla. Bütün bunlarn farknda olduumuz için sosyal medya üzerinden ülkemizin yedi bölgesine sesimizi duyurmaya çaltk. Onlar da sesimize ses oldular. ifadelerini kullanan çelik, ülkenin dört bir yanndan kampanyaya destek verenlere teekkür etti.

Örencilerden Ferhat Kaynak da yeni bot ve montu sayesinde bu k üümeyeceini söyledi.

Örenci Zehra Biçen ise Yassca köyünden tamal olarak okula geldiini anlatarak, Ayakkabm eskimiti. Datlan ayakkablar benim iyi oldu çünkü ayaklarm üüyordu. Yeni ayakkablar sayesinde artk ayaklarm scak kalaca için çok mutluyum. diye konutu.

Örenci Hüseyin Karaca, ald mont ve bot sayesinde scak bir k geçireceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git