Bingöl'de çocuklar "Oyun Karavanı Projesi" ile buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında yola çıkan karavan, Bingöl'e ulaştı.

Haberler 11.08.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki çocuklarn salkl büyümeleri ve yalarna uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini salamak amacyla hayata geçirilen Oyun Karavan Projesi Bingöllü çocuklarla bulutu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile çevre ve ehircilik bakanlklar, çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu, çocuklar Kurtarn Vakf (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen ve 8 ilde uygulanacak projenin yedinci dura Bingöl oldu.

Bingöl ehir Stadyumunda kurulan oyun karavanna çocuk ve veliler youn ilgi gösterdi. Palyaçolarn yüzlerini boyad çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca, mendil saklamaca gibi oyunlar doyasya oynayarak elendiler. Ailelerin de elik ettii çocuklar, arklar söyleyerek kendilerine verilen çeitli hediyelerden ald.

OYUN KARAVANI

lk dura Diyarbakr olan karavan, Mardin, Siirt, Van, Ar, Mu ve Bingölden sonra Tunceliye gidecek.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Mehmet Emin çakan, proje kapsamnda Bingöle gelen oyun karavan nedeniyle duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Emei geçenlere teekkür eden çakan, öyle konutu:

çocuklarmz mahalli sokak oyunlarn ilgili kiiler eliinde oynayacaklar. Amacmz çocuklarmza, yöresel sokak oyunlarmz unutturmamaktr, hem de çocuklarmza kültürel destek sunmak, çocuklarmza bu yaz döneminde renkli ve keyifli zaman geçirmelerini salamaktr. Bu projenin uygulanmasnda emei ve katks olan herkese teekkür ediyorum.

çocuklardan Sümeyra Davran, mendil kapmaca ve çuval oynad için çok elendiini belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git