Bingöllü kadınlar çanta yapmayı öğreniyor

Bingöl'de açılan çanta tasarım ve yapım kurslarına katılan kadınlar, hazırladıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Haberler 21.12.2016 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Halk Eitim ve Aile Destek merkezlerinde, kadnlarn vazgeçilmez aksesuarlar arasnda yer alan çanta üretimini yaygnlatrmak ve dezavantajl durumdaki kadnlara meslek edindirmek amacyla açlan kurslarda, 30 kii eitim görüyor.

Kursiyerlere, teknie ve modele uygun kalp hazrlama, kesme, biçme, dikme, çantay süsleyip birletirebilme eitimi veriliyor.

Eitimini tamamlayan kadnlarn, çeitli iletme ve atölyelerde çalabilmelerinin yan sra kendi ev ve i yerlerinde üretim yaparak ekonomiye katk sunabilmeleri amaçlanyor.

l Milli Eitim Müdürü Kadri Engin, dezavantajl kadnlara yönelik çeitlik meslek edindirme ve el becerileri gelitirme eitimleri verildiini söyledi.

Ev kadnlarna yönelik açlan çanta yapm kursuna youn ilgi gösterildiini belirten Engin, unlar kaydetti:

Bu dönem üretime dayal çalmalara arlk verdik. Evdeki kadnlar gelip kurslarda eitim gördükten sonra bu ii evlerinde de yapabilir. Kendi ailelerine katk sunmak amacyla ürünler ortaya çkaracaklar. O nedenle bu yl çantaclk üzerinde durduk. limizde ilk defa açlan bir kurs. çantaclk, getirisi çok olan bir i kolu olduundan kadnlarmza ek gelir kaps olacaktr.

Engin, gümü ilemecilii kursu da açacaklarn bildirdi.

- Atölye kurarak çanta üretmeye devam edeceiz

Kurs eitmeni Gülten Erten de atölye ortamnda teorik ve uygulamal eitim verildiini ifade ederek, Bu ii sadece kurs olarak görmüyoruz. Eitimin ardndan büyük bir atölye kurarak çanta üretimine devam edeceiz. Ticari amaçl yapacaz bu ii. diye konutu.

Hazr çantalarn birbirine benzediine iaret eden Erten, kurs ortamnda kendilerini gelitirerek daha özgün modeller üreteceklerini söyledi. Erten, eitim sürecinde özel sipari alabileceklerini dile getirdi.

Kursiyerlerden Kadriye Tümen ise bo zamanlarn deerlendirmek için kursa yazldn, yapt çantalar satp aile bütçesine katk sunaca için mutlu olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git