Binlerce öğrenci stadyumda kitap okudu

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde, binlerce öğrenci şehir stadyumunda oturup, aynı anda kitap okudu.

Haberler 28.04.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi Koç Ortaokulu Örenci Meclis Bakan Sude Naz Onukun fikri üzerine ilçedeki örencilere kitap okuma alkanlnn kazandrlmas için ehir stadyumunda kitap okuma enlii düzenlendi. Silopi Kaymakaml ve Milli Eitim Müdürlüünce gerçekletirilen etkinlie ilçedeki farkl okullardan binlerce örenci katld. Etkinlie katlan Silopi Kaymakam Sezer Ikta örencilerle birlikte çimlerin üzerinde kitap okudu. Yaklak yarm saat boyunca kitap okuyan Kaymakam Ikta, örencilere okumak için tercih ettikleri kitaplar sordu. Örencilerle bir süre sohbet eden Ikta, her frsatta kitap okumalarn tavsiye etti.

STADYUMDA KTAP OKUMA

Kitap okumaktan büyük mutluluk duyduklarn söyleyen örencilerden Rojin ahin, Kitap okuma etkinlii yapyoruz. rnak bölgesinde hep çatmalardan bahsediliyor. Ama Silopide her zaman böyle eyler olmuyor. Silopide de dier ehirlerde olduu gibi huzur içinde kitap okunabiliyor. Örenciler derslerinde baarl. Her zaman kötü eyler olacak deil. Bizde kitap okuyoruz dedi.

Etkinlii düzenleyen Silopi Koç Ortaokulu Müdür Yardmcs Murat Doruk ise, Silopide kitap okumann farkndaln biraz daha artrmann mutluluu içindeyiz. Geni kapsaml olarak ilk defa böyle etkinlik yaptk. Bunun gururunu yayoruz dedi. Etkinlikte 6 bin örenicinin kitap okumasnn hedeflendii belirtildi.

Ana Sayfaya Git