Binlerce öğrenci "teknoloji yıldızı" olmak için yarıştı

Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetiştirileceği Deneyap teknoloji atölyelerinin ilk kısmı için başvuran 80 bin 988 öğrenci, 12 ilde sınav heyecanı yaşadı.

Haberler 19.03.2019 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tasarm-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazlm teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havaclk ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda 3 yllk bir program sunulan Deneyap atölyelerinde eitimler ücretsiz olacak

HABER MERKEZ

Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesinden yararlanmak isteyen binlerce örenci 12 ehirde snav heyecan yaad.

Cumhurbakanlnn 100 Günlük craat Program çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl, TÜBTAK ve Türkiye Teknoloji Takm Vakfnn ortak çalmas sonucu 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi hayata geçirilecek.

Gelecein teknoloji yldzlarnn yetiecei atölyelerin 12 ilde açlacak ilk ksm için Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskiehir, Hakkari, zmir, Konya, Manisa, Mula ve Trabzonda snav heyecan yaand.

Snava katlmak için 43 bin 607si erkek, 37 bin 381i kz örenci olmak üzere toplam 80 bin 988 örenci bavurdu. Yazl snava katlan örenciler 60 soruyu yantlad. Yazl snav sonuçlar 10 Nisanda ilan edilecek.

Anadolu Üniversitesi koordinasyonunda gerçekletirilen yazl snav, problem çözme, kritik analitik düünebilme, tasarm odakl düünme ile bilim ve mühendislik uygulamalar becerilerini ölçmeye yönelik olarak matematik, fen, algoritma ve güncel bilimsel gelimeler içeriklerini kapsad. Yazl snavda baarl örenciler daha sonra teorik bilgilerin pratie dönümesini salayan projeleri içeren uygulama snavna ve atölyelere katlacak örenciler belirlenecek.

MLL TEKNOLOJ HAMLES

Deneyap Türkiye ad verilen proje kapsamnda, Türkiyenin teknolojik kalknma program Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluturmak üzere, teknoloji üretme yetkinlii yüksek genç bireyler yetitirilmesi amaçlyor.

Kurulacak teknoloji atölyelerinde, yenilikçi bir eitim modeliyle tasarm-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazlm teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havaclk ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamal eitimler verilmesi planlanyor.

Ortaokul balangç ve lise balangç ça olmak üzere iki ya grubunda, 3 yllk bir program sunulan Deneyap atölyelerinde eitimler ücretsiz olacak.

Tüm Türkiyede, gelecein bilim insanlarn, aratrmaclarn, giriimcilerini kefetmeyi ve gelitirmeyi hedefleyen Deneyap Türkiye, hzl ekilde dier illerde de yaygnlatrlacak. Bu geliim imkannn, 2020 sonuna kadar 81 ildeki gençlerle buluturulmas öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git