Birinci sınıf öğrencilerine görme taraması yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu yıl çocuklarımız için okullarımızda yeni bir tarama programı başlatıyoruz. İlköğretim birinci sınıf öğrencilerimizde görme taraması yapacağız." ifadesini kullandı.

Haberler 17.09.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koca, balayacak olan yeni eitim öretim ylnda okullarn örenciler için salkl yaam ortam haline getirilmesi çerçevesinde yapacaklar çalmalara ilikin bilgi verdi.

Salkl yaamn temellerinin çocuklukta atlmas gerektiini vurgulayan Koca, yeni eitim öretim ylnn açln bir baba, bir veli, Türkiyenin geleceine inanan bir vatanda ve bir Bakan olarak heyecanla karladn ifade etti.

Bu yl okul zilinin çalmas ile yaklak 1 milyon 250 bin çocuk ve gencin eitim ve öretime balayacan belirten Koca, Türkiyeyi daha ileriye tamann güvencesi olan çocuklarn en iyi ekilde eitim almalar kadar zamanlarnn çounu geçirdikleri okullarn salkl ortamlar olabilmesi için Milli Eitim, Tarm ve Orman Bakanlklaryla ibirlii içinde çalmalara baladklarn bildirdi.

Salkl yaamn temellerinin çocuklukta atlmas gerektii bilinciyle bu yl okul ve örenci salna ayr bir önem verdiklerinin altn çizen Koca, çalmalara ilikin unlar kaydetti:

GÖZ TARAMASI YAPILACAK

Günümüz dünyasnda gelimi ülkelerin sorunlarndan biri olan çocukluk ça obezitesini ülkemizde önlemek amacyla çocuklarmzn kantinlerde salkl gdaya ulamalar için gerekli yasal düzenlemeleri yaptk. Besin deeri düük, kalorisi yüksek ürünlerin okul kantinlerinde satna snrlamalar getirdik. Bu yl dier bakanlklar ile beraber kantin denetimlerimize daha da arlk vereceiz. Salkl bir vücuda sahip olabilmenin anahtarlarndan birinin az ve di sal olduunu da unutmamak gerekir. Bu nedenle tüm okul öncesi ve ilköretim örencilerimizin az ve di sal taramalarn yapyor, doru di frçalamalar ve di frçalama alkanln kazanmalar için eitimler veriyoruz.

Bu yl çocuklarmz için okullarmzda yeni bir tarama program balatyoruz. lkokul birinci snf örencilerimizde görme taramas yapacak, olas çocukluk çanda gelien görme problemlerini erken tehis ederek ileri yaamlarnda karlaacaklar birçok soruna erken zamanda önlem alacaz.

Koca, tüm örencilerin, öretmenlerin ve velilerin yeni eitim öretim yln tebrik ederek, öretmen ve velilere, bu çalmalarda verecekleri destekler için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git