Birlikte gülümse

Diyarbakır Sur Gençlik Merkezindeki 20 genç "Birlikte Gülümseyelim" projesi kapsamında yaptıkları bez bebekler ile topladıkları kalem ve silgileri köy köy dolaşarak çocuklara ulaştırıyor.

Haberler 22.01.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda gönüllü gençler, bez bebekler ile topladklar kalem ve silgileri köy köy dolaarak çocuklara ulatryor.

Gençlik ve Spor Bakanlna bal Sur Gençlik Merkezi bünyesinde düzenlenen etkinliklere katlan aralarnda üniversite örencilerinin de yer ald 20 genç, bir süre önce hazrlad Birlikte Gülümseyelim projesini uygulamaya geçirdi.

Proje kapsamnda gençler, hazrladklar bez bebekler ile Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezinin (ÖSYM) yapt snavlarda kullanldktan sonra snav merkezlerinde kalan kalemleri toplayp köylerdeki çocuklara ulatryor.

l merkezinden 25 kilometre uzaklktaki Güleçoba Köyü Kz Kuran Kursundaki 30 örenciye hediye götüren gönüllüler, beraberinde getirdikleri palyaço sayesinde de çocuklarn güzel vakit geçirmesini salad.

Sur Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü Deniz Takn, AA muhabirine yapt açklamada, gönüllü gençlerin köy köy gezerek çocuklar ziyaret edip onlara hediyelerini verdiklerini ve güzel zaman geçirmelerini saladklarn söyledi.

Merkezde gençlerin atk kumalardan bez bebek yaptn anlatan Takn, Daha önce ÖSYMnin yapm olduu bütün snavlarda gönüllü gençlerimizle beraber kalem ve silgi topladk. Yaptmz bebeklerle kalem ve silgileri köylerde datyoruz. Amacmz köydeki kardelerimize dokunabilmek. dedi.

- Yl sonuna kadar 5 bin çocua ulaacaz

çocuklar mutlu etmenin önemine iaret eden Takn, unlar kaydetti:

Faaliyetlerde köydeki o çocuklarn gözündeki mutluluk paha biçilmez. Yüz boyama etkinlii yapldnda bile çocuklar dünyay vermi kadar mutlu oluyorlar. Sadece çocuklar mutlu olmuyor, çocuklarn yan sra aileleri de seviniyor. Yl sonuna kadar 5 bin çocua ulaacaz.

Dicle Üniversitesi Spor Yüksek Okulu örencisi Emine Kutlu da çocuklar çok sevdii için gönüllü olarak projede yer aldn belirtti.

Her hafta bir köy okulunu ziyaret ettiklerini kaydeden Kutlu, Köyde bir eylere ulaamayan çocuklara dokunmak istiyorum. çocuklar mutlu ettiimiz için biz de çok mutlu oluyoruz. diye konutu.

Güleçoba Köyü Kz Kuran Kursu öreticisi Tuba Yldrm da genç gönüllülerin getirdikleri hediyelerle köydeki çocuklar mutlu ettiini vurgulayarak, Aylardr uratklar, emek verdikleri bu irin oyuncaklar çocuklarla paylatlar. Emei geçen bütün arkadalarmza teekkür ediyoruz. ifadesini kulland.

Örenci Amine Karabulut ise çok mutlu olduklarn aktararak, Oyuncak bez bebek getiren aabey ve ablalarmza teekkür ederim. Bizi çok sevindirdiler çok mutlu olduk. dedi.

Amine Karaylan da ilk kez hediye bebek ald için sevinçli olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git