Birlikte güzeliz!

Diyarbakır'da Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri hayata geçirdikleri "Birlikte Güzeliz Projesi" ile topladıkları para, gıda ve eşya yardımlarını yoksullara ulaştırıyor.

Haberler 11.01.2020 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesinde hayata geçirilen, Birlikte Güzeliz Projesi ile öretmenler ve örenciler yardmlaryla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Okul idaresinin onay ile uygulanan proje ile öretmenler, örenciler ve velilerin de desteiyle toplanan para, gda ve eyalar önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulatrlyor.

Bu iyilik hareketi sayesinde örencilere dayanma duygusu alanrken, yoksullar da kendilerine uzanan yardm eli sayesinde sevinç yayor.

Okul müdürü Mahmut Ercil, yapt açklamada, projeyi 448 örencinin de desteiyle sürdürdüklerini söyledi.

Eitim öretim ylnn bandan bu yana öretmen, örenci ve veli dayanmas ile 9 aileye destek sunduklarn ifade eden Ercil, ihtiyaçlarn belirledikleri ailelere yardmlar ulatrdklarn belirtti.

- Bütün okul kenetlendi

Ercil, Örencilerimiz gda malzemeleri getiriyor. Bu gdalar koliler halinde datyoruz. Yaklak 6 bin liralk gda yardm ulatrdk. dedi.

Son destek sunduklar kiinin einden gördüü iddet üzerine Diyarbakra gelen 3 çocuklu bir kadn olduunu dile getiren Ercil, temin ettikleri bir pikap dolusu yardm aileye teslim ettiklerini aktard.

Ercil, daha çok ihtiyaç sahibine ulamak için snflara braktklar kumbaralar vastasyla 13 bin lira topladklarn anlatarak okulda düzenleyecekleri kermesten elde edilecek geliri de ekleyip bu paralarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Bu proje ile örencilerin sahip olduklar imkanlarn deerini daha iyi anladna iaret eden Ercil, öyle konutu:

Bazen ufak tefek eksikleri çok büyütebiliyoruz, hem bizler hem örenciler. Birincisi ükretmeyi örenmek lazm. Projeye katlan gençlerimiz gerçekten ne kadar büyük imkanlara sahip olduklarn örendiler. Bu projeden sonra bütün okul kenetlendi. Örenci, öretmen, velilerimiz bir arada güzel bir etkileim oldu. Proje her yl devam edecek.

- ükretmemiz gerektiini örendik

Örencilerden Rabia Kaya, yardm götürdükleri ailelerin durumundan çok etkilendiklerini belirterek kimi zaman duygulu anlar yaadklarn anlatt.

Baz zamanlarda da çok güçlü olmamz gerektiini, beraber bu sorunlar atlatabileceimizi gördük. Elimizdekilerin kymetini bilmiyoruz. En son yardm ettiimiz ailede de bunu gördük. Elimizdekinin kymetini bilmemiz, ükretmemiz gerektiini örendik. diyen Kaya, bu yönden projenin büyük katksn gördüklerini aktard.

Muhammed Burak Duran, proje sayesinde birçok aileye yardm ulatrmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerden çok etkilendiklerini dile getiren Duran, öyle devam etti:

Bizim maddi durumumuz onlara kyasla daha iyi. Ama asl manevi zenginliin önemli olduunu örendik. Bir kardelik ve dayanma projesi olarak bu projeyi yürüttük. Ailelerin hayat hikayelerinden çok etkilendik. Bu ailelerin durumunu gördükten sonra evde yemek seçmemeye baladk. Yaantmzdaki güzelliklerin farkna varmaya baladk. Maneviyatmz güçlendirdik. Ayn zamanda proje sayesinde okuldaki birlik ve dayanmamz artt, birbirimize kenetlendik.

Duran, bu tür projelerin baka okullarda da yaygnlamasn istediklerini ifade ederek böylece daha çok ihtiyaç sahibine ulalabileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git