Bismil Belediyesinden anaokullara malzeme desteği

Bismil Belediyesi okul öncesine yaptığı yatırımlar ile ilçedeki okulöncesi okullaşma oranı gün be gün artırmaya devam ediyor.

Haberler 06.02.2018 - 07:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunun balatt okul öncesi eitim seferberlii kapsamnda Bismil Belediyesi okul öncesine yapt yatrmlar ile ilçedeki okulöncesi okullama oran gün be gün artrmaya devam ediyor.

Daha önce 12 krsal mahalleye yaplan 12 Prefabrik anaokulu yapmndan sonra bu sefer de lçe deki 27 anaokuluna 184 bin lira ile malzeme destei verdi. Malzeme datm törenine, Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülençin yan sra lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, anaokul müdürleri ve öretmenler katld.

Anakolullarna malzeme destei

Gülenç, Sayn Valimizin öncülüünde okul öncesinde bir seferberlik balattk. Bu seferberlik çerçevesinde bu sene tüm eitim-öretim bünyesinde görev alan arkadalarla hep birlikte önemli çalmalar yaptk. Bu çalmalar neticesinde geçen seneye oranla bu sene Bismilde okulöncesi okullama oran Diyarbakr ilçelerine oranla iki kat fazla bir ekilde artm oldu. Sonuç olarak ta okul öncesi eitim alan örencilerimiz, geçen seneye göre çok daha kaliteli eitim alyorlar. Bizlerde sayn valimizin talimatlar dorultusunda özelikle kayyumlukla ilgili imkanlarmz dorultusunda üzerimize düen her eyi yapmaya hazrz dedi.

Anaokulu müdürlerinin taleplerini dikkate aldn belirten Bakan Gülenç, Sizlerden gele bilecek talepler dorultusunda okul ihtiyaçlarn karlamaya devam edeceiz, yeter ki çocuklarmz daha iyi bir eitim alsnlar dedi.

Karacada Kalknma Ajansnn okul öncesi eitim projelerinden faydalanmalar için müdürlere projelerin hazrlanma talimat veren Bakan Gülenç, Bizde bu projelerin gerek hazrlanmasna, gerekse projeye ortak olma ve maddi destek olma konusunda belediye olarak hazrz yeter ki sizler projelerinizi üretin yannzdayz diye konutu.

Belediyenin eitime katks çok fazla

Belediyenin eitime katksnn çok olduunu ifade eden lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, lçede bulunan 27 ana okullumuzun özelikle köy okullarmza oyuncak, hal, masa, gibi ihtiyaç malzemeleri gibi bize talepleri oldu. Bize gelen bu talepleri Bismil belediyesine bildirdik, belediyemizde açk ihaleyle okullarmza malzeme destei verdi. Baz okullarmz kendi imkanlaryla kendi ihtiyaçlarn karladklar için onlara az bir yardmda bulunacaz. Diyarbakr genelinde en fazla sçramay yapan ilçe olan Bismil ikinci srada. Bundan dolay emei geçen, bata Sayn Kaymakammz ve dier herkese buradan teekkürlerimi sunarm ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git