Bismil Belediyesinden öğrencilere ücretsiz ulaşım

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi, 500 öğrenciye ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmeleri için paso dağıttı.

Haberler 20.10.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2016-2017 eitim öretim ylnda 400 örenciye paso datan Bismil Belediyesince, 2017-2018 eitim öretim ylnda ise 500 örenciye paso datld. Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülençin talimatyla balatlan uygulama ile ilçe merkezindeki örencileri okullar bölgesindeki okullara ücretsiz ulam salanacak. Belediye tarafndan tanan minibüslerde, pasolarn gösteren ilk ve ortaöretim örencilerini evden okula, okuldan da eve ücretsiz olarak tanabilecek.

Pasolar törenle datld

Pasolarn datlmas için Bismil Yavuz Selim lköretim Okulunda tören düzenlendi. Törene, lçe Mili Eitim Müdürü Aydn Ak ve Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural katld. Ücretsiz ulam hizmetini faaliyete geçirmenin sevincini yaadklarn anlatan Meclis Üyesi Mahmut Vural, Okullar bölgesinde birçok okulumuz var. Köylerden, krsallardan gelen örencilerimizi tamal eitim kapsamnda buraya getiriyoruz. Ancak merkezde oturan örencilerimizi ise tamal eitim kapsamna alamyorduk. Örencilerimiz kendi imknlaryla merkezden buraya geliyorlard. Bugünden sonra örencilerimiz de okullarna ücretsiz tanmak için onlara birer paso kart verdik dedi.

lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak ise, köylerden ilçe merkezine gelen örencilerin tamal eitim kapsamnda ulam hizmetinden faydalandn hatrlatarak, ilçe merkezinde evlerinden uzak okullarda eitim gören çocuklarn da kendi imkanlaryla çou zaman yürüyerek okula gittiini söyledi. Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Gülençe bu sknty ifade ettiklerini dile getiren Ak, Örenciler tehlike arz edecek köprü ve kavaklardan yaya olarak geçerek okula gidiyorlard. Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Sayn Gülenç bize destek oldu. Bu kapsamda örencilere paso verdik. Belediyeye bu hizmetinden dolay teekkür ediyor, bu hizmetin örencilere hayrl olmasn diliyoruz diye konutu.

Örenciler ve velilerden teekkür

Örenci ve velileri, Bismil Belediye Bakan Turgay Gülençe, eitime verdii destekten dolay teekkür edip, sunulan hizmeti ise takdirle karladklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git