Bismil'de "Okul Öncesi Eğitimde Standartların Arttırılması" projeleri

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan, belediyenin eş finansman desteği sunduğu projelerden 7'si kabul edildi.

Haberler 11.08.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil lçe Milli Eitim Müdürlüünce yürütülen Okul Öncesi Eitimde Standartlarn Arttrlmas Projeleri kapsamnda hazrlanan, belediyenin e finansman destei sunduu projelerden 7si kabul edildi.

Karacada Kalknma Ajans tarafndan TRC-2 bölgesi çar program kapsamnda, lçe Milli Eitim Müdürlüü Proje Koordinasyon Komisyonu tarafndan hazrlanan 7 proje baarl bulundu.

Sunulan 211 projeden 4ü ilk 50ye girerek asil listede, kalan 3 proje de ilk 100e girerek yedek listede yer ald.

Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, yapt açklamada, lçe Milli Eitim Müdürlüü Proje Koordinasyon Komisyonu tarafndan hazrlanan projelerin ve dier hibe projelerinin Bismilin eitimine önemli katklar saladn belirtti.

Hazrlanan projelerden elde edilen hibe miktarnn Bismildeki okul öncesi eitimine büyük katk salayacan dile getiren Yüksel, bunda da lçe Milli Eitim Müdürlüü Proje Koordinasyon Komisyonunun youn çalma temposu, takm ruhu oluturma becerisi, özverili çalmalarnn önemli bir etken olduunu aktard.

Yüksel, Kaymakamlk ve belediye olarak proje koordinasyon birimini her zaman destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceiz. dedi.

lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak da Proje Koordinasyon Komisyonunun ilçeye deer katmak, ilçenin eitim standartlarn gelitirmek için ciddi fedakarlk yaparak projeleri baarya ulatrdn belirtti.

2017-2018 eitim öretim ylnn Bismil açsndan proje yl olduunu dile getiren Ak, ilçede proje kültürünü oluturmaya gayret gösterdiklerini aktard.

Ak, hayata geçirilecek projelerle Bismil ilçesindeki okul öncesi eitim kurumlarnn yeni yöntem ve modern yaklamlara uygun gerekli fiziki, beeri ve teknik altyap desteiyle güçleneceini, okullarn eitim kalitesinin ve cazibesinin artacan kaydetti.

Projelerin toplam bütçesine de deinen Ak, unlar kaydetti:

Hayata geçecek olan projelerimizin toplam bütçesi 725 bin lira. Projede e finansman olan Bismil Belediyesi bunun yüzde 40n karlayacak. Desteklerinden dolay Belediye Bakan Yüksele teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git