Bismilli başarılı öğrenciler Ankara'da

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden gelen başarılı öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Uluslararası Medya Erformasyon Derneğini (UMED) ziyaret etti.

Haberler 19.05.2018 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UMED Genel Bakan Aslan Deirmenci, Bismil lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak ile Bismil Fen Lisesi ve 15 Temmuz ehitleri Anadolu Lisesinden gelen 40 baarl örenciyi arlamaktan büyük onur duyduklarn söyledi.

Deirmenci, gençlerin milli mücadele ruhu açsndan Ankarada görülmesi gereken yerleri ziyaret edeceklerini belirtti.

- nallah bu gençlerimizi Kudüse de götüreceiz

Bismil lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak ise gençlerin Türk Kurtulu Savann tarihi süreci açsndan önemli olan Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas gezeceklerini anlatt.

Ak, Ankarada birinci TBMM, Antkabir, Milli Eitim Bakanl, Hac Bayram Veli Camisi, Gazi Meclis ve Cumhurbakanl Külliyesini ziyaret edecek gençlerin, yarn Samsunda 19 Mays Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramna katlacaklarn daha sonra da Amasya ve Sivasa gideceklerini söyledi.

Milli mücadelenin ruhunu yaatmay amaçladklarn vurgulayan Ak, unlar kaydetti:

Bu gezimizin en büyük amac geçmiimizle, kültürümüzle bamzn güçlendirilmesi ve o köprünün salam ina edilmesi. Bu corafyadaki gençlerimizi Türkü, Kürtü, çerkezi ve Arap ile ayn safta buluturma projesidir. nallah bu gençlerimizi Kudüse de götüreceiz. nallah bu gençlerle Kudüse gitmeyi yüce Rabbim nasip eder.

Ana Sayfaya Git