Biyolojik Saatinize Göre LYS’ye Hazırlanın

Öğrencilerin bu süreçte deneme testi mi çözmeliyim yoksa konu mu çalışmalıyım gibi sorularına açıklık getiren Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, öğrencilerin LYS’de sınav gününe kadar konu çalışması gerektiğini vurguladı.

Haberler 31.05.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilere, biyolojik saatleriyle uyumlu çalma saatleri belirlemelerini söyleyen Eriba, Baz saatlerde kendinizi agresif veya halsiz hissetmenizin sebebi biyolojik saatinizden kaynaklanyor dedi.

Milyonlarca örenciyi yakndan ilgilendiren LYSye sayl günler kala hem örencileri hem de aileleri snav stresi sard. 10 Haziranda balayp 18 Haziranda sonlanacak olan LYS, 5 oturumda gerçekleecek.

SINAV ÖNCES ÖNERLER

Son günlerin iyi deerlendirilmesi için tavsiyelerde bulunan Rehber Öretmeni Nurcan Eriba, LYS bilgiyi ölçmeye yönelik bir snav olduu için konu çalmalarna snav gününe kadar devam edilmeli. Biyolojik saatinize aykr çalma saatlerini tercih etmemelisiniz. Vücudun dinç olduu saatler 08.00 12.00 ve 15.00-19.00 arasndadr diye konutu. Eriba sözlerini öyle sürdürdü: çalyorum çalyorum ama istediim gibi verim alamyorum gibi cümlelere sklkla rastlarz. Bunun en büyük sebeplerinden biri biyolojik saatimize ters bir saatte ders çalyor olmamzdandr. stikrarl uyumay deneyin, ayn saatte yatp ayn saatte kalkn. Yorulduunuzda ders çalmay brakn. Gece uykunuzdaki döngülere dikkat edin; uyku döngünüzü mutlaka tamamlayn.

çOCUKLARA HSSETRN

Örencilerin snavlarda baarl olmasnn sadece örencinin kendisiyle ilgili olmadnn altn çizen Aç Eitim Kurumlar Rehber Öretmeni Nurcan Eriba, snav baarsnda anne- babann etkisinin büyük olduunu söyledi.Eriba, Bu süreçte veliler stres yüklemesi yapmamal, i stresi veya herhangi bir konudaki sorunu çocuklarna yanstmamaldr. çocuklaryla daha sk bir araya gelmelidirler.O bizi istemiyor, odasna çekiliyor diyebilirsiniz. Fakat doru yaklam tarzlaryla bir araya gelmeye çalmalsnz. Alan tamamen ona brakmamal veya daraltmamalsnz. O fark etmeden okul baarsn takip etmeli, gidiat hakknda bilgi sahibi olmalsnz. Olumlu diye düündüünüz çou cümle onu bunaltabilir. Sana güveniyorum, yaparsn gibi cümleler yerine Bu süreçte biz hep yanndayz cümlesi daha etkili olacaktr.

Ana Sayfaya Git