Biyonik Kol İle Okullu!

Diyarbakır'da yaşayan ve doğuştan sağ kolu olmayan 8 yaşındaki Süleyman Metin, devletin yardımıyla takılan biyonik kol sayesinde okula başladı.

Haberler 19.09.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde oturan Metin ailesinin 3 çocuundan biri olan Süleyman Metin, sol elinin parmaklar ve sa kolu olmadan dünyaya geldi. Okula gitmeyi çok istemesine ramen engelinden dolay eitim hayatna balayamayan Süleymann durumu, çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile l Müdürlüü Aile Sosyal Destek Program (ASDEP) kapsamnda çalma yürüten ekiplerin hane ziyaretinde tespit edildi.

SGK, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf ile çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile l Müdürülüünün desteiyle Süleymann sa koluna biyonik kol takld.

Süleyman Metin biyonik kolun taklmasnn ardndan bu yl Balar Fatih lköretim Okulunda 1. snfa balamann sevincini yaad.

çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile l Müdürü Halit Açar, ASDEP ekiplerinin doutan kolu olmayan çocuun çok istemesine ramen eitime devam edemediini belirlediini, bunun üzerine yaptklar çalma ile Süleymana biyonik kol takldn söyledi.

Süleyman Metinin okula balamas için youn bir çalma yürüttüklerini aktaran Açar, Bu kardeimiz 8 yana kadar eitimine devam edememiti. çok ükür artk okula gidiyor. Süleyman bugün sevinçli bir ekilde akranlaryla eitime balad. diye konutu.

Küçük çocuk da biyonik kolu ile rahatça okula baladn anlatarak, okuyup doktor olmak istediini belirtti.

- Allah devletten raz olsun

Baba Vedat Metin de olunun doutan sol eli ve sa kolunun olmadn, devletin salad destekle oluna biyonik kol takldn ifade ederek, evladnn okula balamasnn mutluluunu yaadn dile getirdi.

Metin, Allah raz olsun devletten, bize yardmc oldu. imdi çocuum rahatlkla okula gidiyor. 8 yana kadar Süleyman okutamadk. Biyonik kol yapld. nallah bundan sonra onu daha iyi okutacaz. Olum da çok mutlu. diye konutu.

Fatih lköretim Okulunda öretmen Vedat Ürüncan, Süleyman Metini snfta görünce çok duygulandn belirterek, Öretmeni olarak elimden gelen tüm gayreti göstereceim. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git