Biz anadoluyuz gezileri sürüyor

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında, Diyarbakır'da 182 erkek öğrenci Çanakkale'ye, 182'şer kız ve erkek öğrenci de İstanbul'a uğurlandı.

Haberler 20.10.2017 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca hayata geçirilen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda Diyarbakrdan 546 örenci çanakkale ve stanbula gitti.

Bakanlk tarafndan 180 günlük eylem plan kapsamnda uygulamaya konulan, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 ya ve alt 50 bin çocuun ülkenin farkl illerini ziyaret edecei projeden yararlanacak olan Diyarbakrdaki 6 bin 500 örenci, gruplar halinde gezilere balad.

lki geçen hafta çanakkaleye gerçekletirilen gezinin 2nci ayanda 182 erkek örenci çanakkaleye, 182er kz ve erkek örenci de stanbula uurland.

Havalimannda düzenlenen uurlama törenine katlan Vali Hasan Basri Güzelolu, çileri Bakanlnca balatlan, Bakan Süleyman Soylunun öncülüünde yürütülen proje kapsamnda, ülkenin gelecei çocuklarn kaynamas için çanakkale ve stanbula gidecek olan kafileleri uurlayacaklarn söyledi.

çocuklarn yaad coku ve sevincin her eyin ötesinde olduunu aktaran Güzelolu, Bu proje kapsamnda Diyarbakrn 17 ilçesinden 6 bin 500 çocuumuzdan 4 bin 500ü stanbul, 2 bini de çanakkaleye gidecek. dedi.

Gençlerin stanbul ve çanakkalede tarihi, kültürel ve doal güzellikleri göreceklerini dile getiren Vali Güzelolu, öyle devam etti:

çANAKALLEYE UURLANDILAR

Oradaki valilerimizin ev sahipliinde, kurumlarmzn i birliinde unutulmaz bir süre geçirecekler. Bu kapsamda özellikle çanakkalede bu topraklar vatan yapan imann, bize vatan olarak brakan uurun, o topraklarda koyun koyuna yatan bu vatann bütün evlatlarnn mezarlarn ziyaret edecekler. Atalarnn ruhlarna Fatiha okuyacaklar. Onlarn huzurunda, bu ülkeye onlar kadar kararl bir ekilde savunma, birlik, beraberlik ve kardelik ruhu içerisinde gelecee tama noktasnda çok açk bir kararll da ifade edecekler.

çanakkale gezisine gidecek olan 13 yandaki Berdan Ate, hayalini kurduu yerlere gidecei için çok mutlu olduunu dile getirdi.

Jinda Turgut (13) da ilk defa stanbula gidecei için heyecanl olduunu, Sultan Ahmet Camiini görmeyi çok istediini söyledi.

stanbula gidecei için çok mutlu olduunu belirten Avin Özda (13) ise etkinlii düzenleyenlere teekkür etti.

Uurlama törenine, Vali Yardmcs Tuba Koal, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc ile okul müdürleri ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git