Bizde hiç şans yok

Koronavirüsün okuldan uzaklaştırdığı öğrencilerin büyük bölümü yeniden dersliklerine kavuştu. Geriye 6, 7, 10 ve 11’inci sınıflar kaldı. Onlar kendilerini pandeminin en şanssızları olarak görüyor.

Haberler 09.11.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020-2021 eitim öretim sezonu 31 Austos günü uzaktan balasa da örencilerin okul hasreti fazla uzun sürmedi. Okula dönü farkl kademelerde snrl da olsa balad. Önce mini mini birler ve okul öncesi eitim kurumlarnda uyum program kapsamnda balayan yüz yüze eitimin yelpazesi giderek geniledi.

MÜJDE BEKLYORLAR

12 Ekimde de ilkokul 2, 3 ve 4üncü snflar, ortaokul 8inci snflar, lise hazrlk ve 12nci snflar, köy okullar ve özel eitim örencileri de yüz yüze eitime balad. Milli Eitim Bakanl yüz yüze eitime geçite son adm 5 ve 9uncu snflar için att. Örenciler okula haftada iki gün de olsa gitmeye balad. Geriye sadece 4 kademe kald: 6, 7, 10 ve 11inci snflar. 7 ve 11inci snflar için takviye kursu seçenei var. Ancak yeterli olmuyor, hem aileler hem de örenciler srann kendilerine gelecei günü dört gözle bekliyor.

Y K SINAVLAR VAR

Emre anl (11. snf örencisi): Snavlarmz balad. Biz de okula bu sayede gidebildik. O da olmasa okula hiç gidemeyecektik. yi ki snav var. Bunu söyleyeceim hiç aklma gelmezdi ama hakikaten öyle.

OKULU çOK ÖZLEDM

Nur Sena Güldal (7. snf örencisi): Arkadalarm okula gidiyor, biz arkalarndan bakyoruz. Özeniyorum onlara. Ben de gitmek istiyorum artk. Önceden okulu pek sevmezdim ama artk çok seviyorum. Koronavirüs bana okulu sevdirdi diyebilirim. Evde canl derslerde çok anlayamyorum. Süremiz de kstl. Okulda soru soruyorduk daha çok derslere katlyorduk. Bu ekilde derslerimden çok geri kaldm. Bir an önce açlmas için sabrszlanyorum.

Ana Sayfaya Git