Bodrum çiçek açtı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde daha çok dezavantajlı öğrencilerin eğitim gördüğü Faik Ali Ortaokulunda Müdür İbrahim Halil Yuvanç, son 3 yılda gerçekleştirdiği çalışmalarla okulun başarı oranını yükseltti.

Haberler 09.05.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde Faik Ali Ortaokulunda Müdür brahim Halil Yuvanç, 3 ylda gerçekletirdii çalmalarla dezavantajl örencilerin yüzünü güldürdü.

Balarda daha çok dezavantajl örencilerin eitim gördüü Faik Ali Ortaokulunda 3 yl önce göreve balayan Yuvanç, uygulad projelerle okulun baar orann yükseltti.

Yuvanç, kalabalk ailelere mensup çocuklara ders çalacaklar ortam salamak için okulun bodrum katn kütüphaneye dönütürdü.

60 yllk okulda bahçe, koridor ve snflarn fiziki artlarn iyiletiren, kömürlüü ek tuvaletlere dönütüren Yuvanç, okulun bahçesinde l ve lçe Milli Eitim müdürlüklerinin desteiyle güvenlii salad.

Hafta sonu kurs düzenlenen okulda hafta içi de takviye ders verilen örenciler zamanla eitime dair hedef büyüttü.

- Geçen yl Türkiye ortalamasnn üzerine çktk

Yuvanç okulda görev baladnda akamlar madde bamllarnn bahçeye kullanmak istediini, l ve lçe Milli Eitim Müdürlüklerinin katklaryla güvenliini saladklar bahçenin etrafn kapattklarn, art niyetli kiileri okuldan uzaklatrdklarn söyledi.

Okulun fiziki artlarn düzelttiini, bahçeyi güzelletirmek için örencilerle çalma yaptklarn dile getiren Yuvanç, okulun içini de resimlerle süsledikten sonra eitim öretim alanndaki çalmalara baladklarn belirtti.

Okulda bin 270 örencinin eitim gördüünü dile getiren Yuvanç, örenciler için hafta sonu kurs, hafta içi takviye eitim düzenlendiini aktard.

Yuvanç, unlar söyledi:

Yaptmz çalmalarla okul tarihimizde ilk defa 3 örencimiz fen lisesine girdi. Geçen yl da TEOGda Türkiye ortalamasnn üzerine çktk. Geçen yl tüm derslerde Türkiye ortalamas 59, bizim okulun 66,69 olarak gerçekleti. Bir örencimiz Türkiye birincileri arasnda yer ald. Okulumuzda snava giren 8. snf örencilerin yüzde 20si bugün nitelikli okul kapsamna alnan okullara yerleti. Her yl baarmz artrarak devam ettiriyoruz.

- Bodrum kütüphaneye dönütü

Yuvanç, örencilerin sosyal ve kültürel olarak yoksun bir ortamda olduunun farknda olduklarn, bundan dolay onlara çalma ortam salamaya çaltklarn dile getirerek okulun bodrumunun nem ve küften çürümeye yüz tuttuunu, okullarndan mezun olan hayrsever bir i adamnn katksyla bodrumu kütüphaneye dönütürdüklerini ifade etti.

Kütüphane sayesinde örencilerin hafta sonu da dahil her gün çalma ortam bulduuna iaret eden Yuvanç, kütüphanede öretmenlerin örencilere eksik olduu konularda takviye eitim imkan sunduunu belirtti.

Örencilerin kalabalk ailelere mensup olmas nedeniyle evde çalma ortam bulamadn anlatan Yuvanç, kütüphanede sessiz bir ortamda örencilerin çalabildiini vurgulad.

- çocuklara hem anne hem baba oluyoruz

Bodrum katna ayrca kadn ve erkekler için mescit yaptklarn ifade eden Yuvanç, öyle devam etti:

Buras 60 yllk bir okul. Geçmite çok deerli insanlar yetitirmi. Biz yine o günlere dönmesini istiyoruz. Surdaki terör maduru örencilere de kaplarmz açtk ve eitim olanaklarndan yararlanmalarn saladk. Örencilerimiz ekonomik ve sosyal anlamda sknt yayor. Buradaki ailelerin en iyisi asgari ücretle geçiniyor. Birçou gündelik ilerde çalyor. Birçok ailede dram var. Bu çocuklara bazen hem anne hem baba oluyoruz. Her anlamda onlar desteklemeye çalyoruz. Ailelerin bilinçlenmesi için de seminerler veriyoruz. Okul bahçesini örenciler resimlerle süsledi. Pet ielerden yaptklar sakslarda çiçek yetitiriyorlar.

- Örencileri LGSye hazrlyorlar

Bu yl yaplacak olan Liselere Geçi Snavna (LGS) örencileri youn bir ekilde hazrladklarn, hedeflerinin nitelikli kapsama alnan okullara 8. snfta okuyan örencilerin en az yüzde 20sini yerletirmek olduunu vurgulayan Yuvanç, nallah baaracaz. çocuklar hazrlyoruz. Snava da az kald. Öretmenlerimiz, örencilerimize eksik kaldklar noktada ücretsiz ders veriyor. dedi.

- Snavda iyi bir derece elde edeceime inanyorum

8. snf örencisi Muhammet Türk, LGSye hazrlandn ve okulda iyi eitim aldklarn dile getirerek 5 kardeiz. Evde fazla çalma imkanm yok. Bu nedenle kütüphane çok iyi oldu. Okuldan çok memnunum. Snavda iyi bir derece elde edeceime inanyorum. dedi.

Emirhan Erkek, ablasnn mezun olduu okulda eitim gördüünü söyleyerek Ablam okuduu dönemde okul bu kadar iyi deildi. Ama ben baladktan sonra okul güzellemeye balad. Okulu çok seviyorum. Derslerde çok eksiim vard. Kütüphane sayesinde öretmenlerimiz takviye dersler verdi. deerlendirmesini yapt.

- Doktor olmak istiyor

Örenci Ruken Kzlay da çok iyi bir okulda okuduunu, öretmenlerinin kendileri için çok çaltn ve çok emek verdiini anlatarak 5 kardeiz, evde çalma ortamm yok. Kütüphanede çalyorum. Okumu çok seviyorum. diye konutu.

7. snf örencisi Harun Akkoyun ise 8 karde olduklarn, kendisine ait odasnn bulunmadn dile getirerek sessiz bir ortam olduu için kütüphanede daha iyi çaltn aktard.

Geçen yl baka bir okulda okuyordum. Bu yl geldiim bu okul daha iyi. Öretmenlerimiz bizimle çok ilgileniyor. ifadelerini kullanan Akkoyun, okuyup, doktor olmak istediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git