Bölge finali yapıldı

"Ezanı güzel okuma yarışması" bölge finali Şırnak'ta yapıldı. Bingöl'den Selahattin Çınar birinci oldu.

Haberler 08.07.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca Türkiye genelinde düzenlenen ezan güzel okuma yarmas bölge finali rnakta yapld

Diyanet leri Bakanlnca Türkiye genelinde düzenlenen ezan güzel okuma yarmasnn bölge finali rnakta gerçekletirildi.

Diyanet leri Bakanlnca Din Görevlileri Haftas dolaysyla din görevlileri arasnda düzenlenen ezan güzel okuma yarmasnn bölge finali, terör örgütünün saldrlarnda kullanlmaz hale gelen ve tadilatn ardndan tekrar ibadete açlan Yeni Mahalledeki Geylani Camisinde yapld.

EZANI GÜZEL OKUMA YARIYI

l Müftüsü Ramazan Tolan, programda yapt konumada, Geylani Camisinin terör saldrlarnda tahrip edildiini anmsatarak, kentin yarsnn inaat halinde olduunu, cami ve Kuran kurslarnn büyük zararlar gördüünü söyledi. Binalarn büyük bölümünü onararak hizmete açtklarn ifade eden Tolan, Bazlar maalesef ykld. Yakn zamanda onlar da yaplp ibadete açlacaktr. dedi.

Tolan, yarmann kaybedenin olmadn, herkesin Allah nezdinde kazandn sözlerine ekledi.

BÖLGE FNAL, BNGÖL

l Müftü Yardmcs Selahattin Özçelik ise Diyanet leri Bakanlnca Din Görevlileri Haftasnda moral ve motivasyonlarn artrmak için din görevlileri arasnda çeitli yarmalar yapldn aktard.

Ezan güzel okuma, Kuran- Kerimi güzel okuma, hafzlk yarmas ve hutbe yazm gibi dallarda yarmalar yapldn bildiren Özçelik, Bugün Idr, Mu, Bitlis, Van, Siirt, Hakkari ve Bingölden din görevlisi arkadalarmz yaracaklar. Herkese baarlar diliyorum. diye konutu.

Din görevlileri 10 dakika içerisinde saba, uak, rast ve hicaz makamlarnda ezan okudu.

Yarmada, Bingölden Selahattin çnar birinci, Bitlisten Muharrem Ölçücü ikinci, Mutan Eser Tuna üçüncü oldu. l Müftüsü Tolan, dereceye giren din görevlilerine çeitli hediyeler verdi.

Türkiye birincisini belirleyecek yarma 10 bölge birincisinin katlmyla 16 Eylülde Bitliste yaplacak.

Ana Sayfaya Git