Borç parayla gittiler 11 madalya aldılar!

DİYARBAKIR'ın Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcuları, judo turnuvasına katılmak ve yol, yemek, konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılamak için yakınlarından 6 bin lira borç alarak yola çıktı. Türkiye Görme Engelliler Federasyonu’nun Karaman'da düzenlediği turnuvaya bu şekilde katılan sporcular 11 madalya ile turnuvadan döndü.

Haberler 27.04.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karamanda Diyarbakr temsil eden görme engelli sporculardan Ruken Adgüzel 52 kiloda 2 altn, Mizgin Zilan Aahatun 70 kiloda 2 altn, Mehmet Akif Kural 56 kiloda 1 altn, 60 kiloda 1 gümü, Umut Aknc 52 kiloda 1 gümü, Sabr Kural 66 kiloda 1 gümü, Yusuf Adgüzel 56 kiloda 1 gümü, Melisa Ayla ise 60 2 bronz madalya kazanarak Diyarbakra döndü.

DOSTLARIMIZDAN BORç PARA ALARAK TURNUVAYA GTMEK ZORUNDA KALDIK

Kendisi de görme engelli olan kulüp bakan Mehmet Emin Erdoan, kulüp olarak 8 branta faaliyet yürüttüklerini belirterek, kurumlardan destek bulamadklar için borç alp, Karamandaki turnuvaya katldklarn söyledi. Erdoan, kulüpleri bünyesinde judo, halter, yüzme ve futbol gibi branlarn olduunu ifade ederek, Görme engelli kardelerimizi spora hazrlyoruz. Burada ya gruplarmz var. 2 yldr Kayapnar Belediyesi bünyesinde kulüp faaliyetlerini yürütmekteyiz. Bir tek spor alannda deil onlarn eitiminde, sosyallemelerinde onlar yetitirmeye çalyoruz. En son 22-24 ubat tarihlerinde Karamanda düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo ampiyonasndan 11 madalya aldk. Bunun içinde 5 altn 4 gümü ve 2 bronz var. Kardelerimiz ilimizi en iyi ekilde temsil etti. Kulüp 2 yldr faaliyet olarak belediye bünyesi altndadr. Biz daha önce belediye imkanlar ile gelip gidiyorduk. En son maça destek bulamadk. Dostlarmzdan borç para alarak turnuvaya gitmek zorunda kaldk. Toplam 6 bin TL bir borç aldk. Sa olsun gittiimiz kii bize borç para verdi ve biz bu ampiyonaya gittik. 11 madalyay aldk geldik dedi.

AMACIMIZ GÖRME ENGELLLER 4 DUVAR ARASINDAN ALMAK

Tek amaçlarnn spor yapmak olduunu vurgulayan Kulüp Bakan Erdoan, Biz bir irket deiliz. Amacmz görme engelli kardelerimizi dört duvar arasndan alp hayata hazrlamak. Destek bulamaynca da biz kendi yapabileceklerimizle kalyoruz. u an belediyenin bizlere destek verip vermeyeceini bilemiyoruz. Bu konuda engelliler olarak tedirginiz. Kardelerimiz spor yaptklar için mutlu oluyor. Kendilerine öz güvenleri geliyor. Kendilerini farkl hissediyorlar diye konutu.

Yüzde 41 görme engelli sporcu 16 yandaki Umut aknc, ilk defa bir müsabakaya katldn belirterek, Lise 2nci snfa gidiyorum. Judoya yeni baladm. lk defa müsabakalara katldm. 2 defa 3ncü oldum. Judo yapmay seviyorum. Görme engellilerin yapamayaca hiçbir ey yoktur. Onlara kendileri ile bark olmalarn tavsiye ediyorum. Spor insanlar gençletirip dinç tutar ve daha uzun bir ömür yaamalarn salar ifadelerini kulland.

Yüzde 70 orannda görme engeli olan ve 2 bronz madalyas bulunan 17 yandaki Melisa Ayla ise unlar söyledi: Bir yl önce baladm judoya ve bir ylda iki madalya aldm. Atletizm de yapyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum. Eer görme engelliler bu tür sporlarla urarlarsa kendilerini daha iyi hissederler.

Ana Sayfaya Git